3 advent!

Hur tiden mellan förra inlägget och nu har gått så sjukt fort har jag inget svar på, men det känns mer som en eftermiddag än två hela veckor!
Det har varit två bra veckor fyllda med snö, slask, franska, prov, lyon, mycket!

Veckan när det gick och blev december, veckan efter senaste inlägget var sådär väldigt snöig, det slutade liksom inte riktigt snöa!
På första lektionen på måndagen fick jag tillbaka ett historiaprov som jag, helt själv lyckats skrapa hem 16/20 på! Jag var så stolt att jag tror att det syntes på flera mils håll! Det kändes fint! Det var dock ett special skrivet prov för mig, så lite lättare var det, men ändå! :)
På tisdagen när jag gick med Linda för att köpa adventkalender så öppnade sig himlen och snön började dala ner. Och det var sådär vackert, som det bara kan vara med julbelysningar, gatlycktor och snö! Jag fick julkänslor och hade så gärna velat kunna gå in, göra mig en varmchoklad och sätta mig i en stor mysig fåtölj och se på en mysig julfilm. Men pluggtimmen fungerade ungefär lika bra!
Snön slutade dock inte att snöa och sent på kvällen gick det ryckten om att bussarna på onsdagen inte skulle kunna gå pågrund av snön. Vilket sedan blev verklighet! Och jag som trodde att folk som bor i alperna kunde hantera snö!
Det kändes lite som hemma på Gotland i högstadiet, det var bara det att jag redan var i skolan!

Jag har normalt endast 4.5 timmar lektioner på onsdagar, men min historialärare lyckades inte ta sig till skolan, på grund av snön. så 3.5 timmar. På kemin var vi 12 och efter 5 timmars håltimmar så var vi bara 5. Det var ganska mysigt att vara i skolan med så få i klassen, på kemin hade vi en halvtimmes föreläsning som sedan följdes av en timme där jag pratade med min lärare om skillnader mellan sverige och frankrike, det kändes coolt att kunna ha en sån diskussion med min lärare, utan att liksom behöva anstränga sig! :)
Under min lååånga lunch så satt jag några timmar på cafét på andra sidan gatan av skolan och kände mig sådär riktigt fransk när jag satt med min espresso och skrev med min reservoarpenna! Tiden flöt iväg och det kändes fint att kunna kolla ut på snön, även fast jag helst hade velat skutta runt och leka snömonster! På franskan var vi 5 personer, så det var nästan så att det ekade när min fransklärare pratade. Eftersom att vi var så få så såg vi på film hela lektionen, vilket var riktigt trevligt, Madame Bovary. Film baserad på den bok som min klass har läst och jag läst de 4 första kapitlerna. Så nu förstår jag vad de pratar om på lektionerna!
Kvällen var lite sådär lång och längta-hem-kväll, jag har inte haft många sedan jag kom hit, men den kvällen, ja!

Resten av veckan passerade snabbt och det var riktigt skönt att komma hem till familjen på fredagen, komma hem! Jag måste bara säga att jag har verkligen en riktigt söt värdfamilj! Och jag älskar hur dom har fått mig och bli träning och sportfreak! Vi kollade på Daviscup(stoooooor tennis cup) jag lärde mig allt om tennis och på lördagen firade vi frankrikes delvinst med en schweizisk ostfondue. Som tillsammans med ett snapsglas med vitt vin var bland det mumsigaste på länge! helt sjukt när vinet liksom bara gifte sig med osten och brödet...mmm...
*drömmer mig tillbaka*

Mina helger här nere är hela tiden fyllda av sport, det spenderas minst 1 timme i gymmet per dag, vilket jag älskar så otroligt mycket! (för det gör ju att man utan dåligt samvete kan äta både ost och choklad efter lunchen! :)) Plus att jag och Jen hårdtränade med våra mag, ben och rumpövningar och ja, världen ska vara glad för att slippa se! Men kul har vi! Vi skrattar när vi gör alla magövningar, vilket liksom gör det hela jobbigare, men roligare! Kan dock lova att vi är fit for sverige!

Sen gick det och blev måndag igen, en dag som gick väldligt snabbt av någon konstig anledning! kanske berodde det på SVT'provet som hela klassen fick omskrivning på, eller kanske att jag förstod matten? Konstigt var det i alla fall! ;)
Tisdagen var fin! På idrotten klättrade jag hela vägen upp, dock bara på en vägg... men förbättring från förra veckan var att jag fäste rep i krokar på vägen upp! :) jag gilla klättring! och! Så hade jag extrafranska, vilket är ett rent nöje! Numer är jag inte ensam, utan två andra elever på skolan har franska med mig, en är engelska och den andra, ingen aning! Har nu fixat så jag kommer ha extra franska varje vecka, så tisdagarna kommer vara de bästa dagarna i veckorna, helt klart!

Onsdagen var också fin, eftersom min kemilärare blivit pappa hade han tagit dagen ledig och vi placerade om i schemat så att franskan på eftermiddagen placerades på kemins plats. Vilket gjorde att jag slutade klockan 10! Eftersom det inte var någon snö så åkte jag hem med Patou och Jen klockan 12. När jag berättade för Patou att jag inte hade franska som vanligt på eftermiddagen, så frågade hon om jag ville stanna och sova hemma, ett förslag som godtogs mer än gärna! Så jag sportade med Jen på eftermiddagen och umgicks med familjen, helg mitt iveckan! MYS!

I torsdags så gick jag igenom min redovisning om Dr.Glas med min fransklärare, sista genomgången innan redovisningen! Han tyckte att den var riktigt bra och sa att det inte gjorde något att den blev längre än vad han gett mig i uppgift, hur blev min redovisning 15 minuter istället för 10? Jag är ganska nervös... hoppas att jag inte tappar bort mig och snubblar över L'environnement... ett ord som jag har riktigt svårt för! Men det ska nog gå bra, hoppas jag! Efter lunchen, på fysiken fick jag tillbaka mitt kemi prov och jag upplevde en underbar känsla, precis den känsla som Lena berättade om för mig när jag hade intervju och som jag skrev om i ett inlägg efter intervjun:

"Lena, intervjuaren berättade sedan om en tjej som har varit iväg innan som sa att: "i början fick hon bara ig, men när hon sedan tagit sig över tröskeln med språket och fått motsvarande betyg G så kände hon sig så nöjd! Inte för att läraren tyckte att det var så speciellt, men för henne var det ett pers!"
Jag vill också känna den känslan att man har överträffat sig själv!"

Jag fick 6.5 på mitt fysikprov! på samma prov som alla de andra, ett riktigt prov, fick jag mer än godkänt! stolt som tuppen! min lärare gjorde precis som lena hade berättat om, han gav mig bara provet och sa knappt "bien", när jag såg mitt resultat så hoppade hjärtat ett halvt varv! Jag pluggade verkligen gärnet inför det provet! och det gjorde resultat! :) Efter en riktigt bra skoldag så hade vi modevisning på internatet, vi som på fredagen skulle till Lyon på opera. Decimeterhöga klackar, korta snygga klänningar manekängade i korridoren på internatet! Förbaskat roligt!

Fredagen startades med en kaffe, som vanligt med Jen, på vårt stammishak! som sedan följdes av ett halvt matteprov som jag tror att jag faktiskt kan ha lyckats hyfsat bra på... peppar peppar! Hann bara göra halva, eftersom bussen till Lyon gick klockan 10. Bergen byttes ut emot fransklansbyggd som sedan byttes ut emot stooor stad!
Lyon, en riktigt vacker stad med vackert väder! (Dock ett besök utan kamera) Vi började med en varm latte på starbucks innan vi prommenerade runt i en timme. Vi var inte i shoppingkvarteren utan i kulturkvarteren. Efter en timmes promenad så mötte vi upp med resten av eleverna för att gå på museum. Hittade en tavla som jag fullkomligen älskar, som jag hatar mig själv för att jag glömt bort vad konstnären hette... men som jag kollade på i minst 20 minuter, underbar! I största allmänhet var det inte så mycket intressanta tavlor...

När museums vistelsen var över splitrades gruppen i två timmar innan vi gick på operan. jag och Jen vandrade runt i kvarteren runt operan och det kom bara fler och fler folk. Visade sig att det var La fete des lumiere. Ljus fest!
Vi missade dock hela grejen, för vi fattade liksom ingenting!
haha
Operan var cool, mer dock som en teater än en opera, mycket färg, mycke coola scenarbeten och mycke människor, lite sång och lite operakänsla, men jag kan inte riktigt säga något, jag har ju aldrig varit på opera innan! Men jag var nöjd, det var coolt! Efter en bussresa tillbaka till evian så sov jag och Jen hemma hos Sharon :)
Lördagen innehöll sedan smaskig lunch med familjen och julshopping till sverige med Patou och såklart träning!! :) Då både i franska och fysiskt, alfapet och gymmet! :) Fin solig dag med min härliga familj!

Idag har också varit en fin dag!  Jag har tränat, gjort det sista på min engelska redovisning om sverige som jag ska hålla nu på tisdag! Skypat lite med sverige, ätit en helt otroligt god marokanskgryta nomnom! och på eftermiddagen såg jag på Bio med Jen, Harry Potter, på franska. intressant upplevelse måste jag säga!
Kvällen avslutades sedan med några creps och yttligare en trevlig middag med familjen!

Nu väntar sista veckan innan sverige! Och jag kan faktiskt inte förstå att jag är i sverige om en vecka! ska bli skönt och roligt, men väldigt konstigt att åka på semester hem!
Först dock 2 redovisningar och sedan en internatsfest! Jag tror att det kommer bli en bra vecka!

So long!



RSS 2.0