1 advent!

Det är en sak som är väldigt sjuk, idag har jag varit här i 3 månader och om tre veckor är jag hemma i sverige!
Det är första advent idag och eftersom att det snöade hela dagen igår så är det alldeles vitt överallt när man kollar ut, på alla granar, alla hus, ja allt! Ska snart ut och prommenera med mina värdpäron och då kommer det att bli vita foton! :)
Musiken till duschen idag var julmusik, för att börja komma i form liksom! För ett år sedan var jag uppe i Arvidsjaur, helt galet att det redan gått ett år!

Igår så var jag lycklig som ett barn på julafton, det var somsagt alldeles vitt ute och innan jag åt frukost stod jag ex antal minuter och bara kollade ut genom fönstret! Min familj tyckte nog att jag var lite knäpp, men det var så sjuuuuukt vackert! Så efter en stund i gymmet och en god lunch så kunde jag inte hålla mig, fick med mig min värdsyster och vi gick ut i snöyran! Jag var så otroligt snygg och välmatchad! Med röda vinterskor, svarta skidbyxor, knallblå dunjacka, gröna vantar och rosa mössa!

Vi gick och gick, jag gjorde en snöängel och sa nog tusen gånger till Jen att jag äääälskar SNÖ! när vi stod i en lite skogsglänta kände jag starkt för julsånger, så åh helga natt, sjärnbarn och måånga andra låtar sjöngs med krasslig röst! tur att det bara var ett par öron i närheten! men det kändes som när jag var lite och gick hem från bussen på bräntings. När man kan sjunga hur högt och fult som helst! Då kom julkänslor! Ser framemot att dricka glögg och äta lussebullar! Sprang igenom den decimeter höga snön, skrattade och jagade snöflingor med munnen. Det var fint.

När vi kom hem stod Patou och John och gjorde äppelpaj, som visade sig vara hur jäkla god som helst! nomnom! Vi kollade på "qui veut épouser mon fils" ett helt sjukt franskt "dejting" program. Men det var roligt! haha
Pratade också med min älskade mormor i telefon och fick höra om hur hon i torsdags blev rånad, låt min mormor vara ifred! Inte okej att själa från en 90 åring! FYFAN! Blir så trött på världen! Men hon mådde bra, blev inte slagen i alla fall. Det var dock underbart att höra hennes röst!

Jag och Jen avslutade dagen med våra 16 minuters övningar. Så nu känns både mage och rumpa mycket fastare, HAHAHA

Idag väntar som sagt en prommenad till. Så snart ska den ur snygga "bibendum'en" ut och spatsera!

Glad advent eller vad man nu säger! ät en lussebulle och drick en liten kopp med glögg åt mig med!

Bisous!


En underbar vecka har avlutats med snö, = perfekt?

Detta har varit en bra vecka, den har inte direkt gått snabbt, men jag har inte varit uttråkad en enda gång och jag tror att det är ett bra tecken?!

I måndags var det SVT prov och jag hade tränat ganska så mycket... men grejen var bara den att vår lärare tyckte att vi skulle skriva en labbrapport sådär på en timme... så jag failade stort! mais, ce n'est pas grave! (vilket är en fras som används myyyyycket här nere!) På engelskan berättade min "underbara" engelsklärare att hon tyckte att jag skulle göra en presentation om sverige! :) Så veckan innan lovet har jag från och med nu 2 muntliga redovisningar! love it! Lärde också några att spela bubblan under lunchrasten, ett spel som de fullkomlig ÄLSKAR! Fast de tycker att det är ännu mer intressant att kolla på när jag blandar kortleken, klara; våra timmar under lilla-jönsson har verkligen satt sig i fingrarna! Så frankrike kommer nog gilla dig! <3

Tisdagen var sådär härlig, andra gången på klätterväggen och jag kom upp! :) Det är en fasligt kul grej detdär, klättring, även fast man får förskräkligt ont i fingrarna! Efter lunch och en extra håltimme så hade jag min första extra franska lektion med filosofiläraren! Lektionen började med att han frågade om jag ville ha en kopp kaffe från kaffemaskinen (som annars bara är för lärarna) och när jag tog fram min 50 centim för att betala så skyndade han sig snabbt att stoppa in ett mynt och säga "cadeaux" Jag såg det som ett väldigt bra tecken! :)
Det var en mycket trevlig och mycket lärorik lektion. Vi pratade verb, böjningar, Stockholm(han älskar stockholm), elev-lärar relationer och mycket annat! Riktigt nice!

Onsdagen, dagen jag trodde skulle bli dålig rent utsagt, för jag fick ett sms från Jen på morgonen att jag inte skulle kunna komma hem under min låånga håltimme. P.ga. snön uppe i Larringes och att jag skulle stanna i Evian hela tiden. Men det var uppriktigt sagt nice! Pluggade inför torsdagens fysikprov, åt lunch, spelade kort, snacka, p,lugga lite till och gick och fika med en tjej i min klass! riktigt nice! Och efter mina två timmar franska på eftermiddagen så såg jag på lite fransk tv, lyssnade när några spelade och sjöng musik och bara chillade innan middagen! Riktigt nice när det inte är någon obligatorisk pluggtimme! :) På kvällen blev det dessutom massage! Och jag gillar att bli masserad på franskt vis! och de på svenskt vis... hmm?!...
Förutspådd dålig dag, blev riktigt bra! fler åt folket tack! :)

Torsdagen, började som alla dagar denna vecka med morgane's underbara varma choklad! 2 timmars franska på morgonen som följdes av en timmes matte, fick tillbaka mitt matte prov, 2.5/20! och jag vet att jag inte var sämst i klassen! Men jag är fortfarande sjukt nöjd över mitt resultat!:) Efter en lunch som spenderades pluggandes och skrattandes i salle d'etudes så var det fysik prov! och om min lärare är snäll så kanske jag skrapar hem hela 5 poäng, men ja, man ska inte ropa hej! TPE'n var nice som vanligt! Folk lallar runt och snackar skit! haha På fitnessen jobbade vi arslet av oss, med rumpövningar och sit'ups! :) Jag och min tränings kompis Marie jobbade hååårt! haha Pratade på kvällen med mamma som berättade om sverige och familjen. Shit pommes! allt på samma gång bah! men det var fint att höra hennes röst! <3

Idag var en underbar dag! really! När En tjej i mitt rum vevade upp gardinen i morse så nästan skrek hon ut att det var snö, Jag och Alison rusade till fönstret och det var alldeles vitt utanför! Jag har sett snö sen jag kom hit, men idag kunde jag ta på snön! :) hihi lycklig som ett barn på julafton! förmiddagen var nice, planterade blommor mer Charlotte till vårt projekt och räknade matte! :) Till lunch var det hamburgare och pommes och när jag och Jen ätit klart så gick vi till vårt stammis hak och drack kaffe och spenderade 2 timmar av min långa håla! :) Eftermiddagen var det bara 2 timmars lektion, eftersom Mr Garcin inte var i skolan. Och SVT'n var riktigt slapp, vi dikterade, skratta och åt godis! :) På bussresan hem så blev det bara mer och mer snö. Längtar verkligen efter att få se hur det ser ut här imorgon, i dags ljus, för det är sannerligen vackert i skymning!

Kvällen avslutades med mag och rumpövningar med Jen, fit for fight, fit for sverige! hahahahahah som vi skratta!

Imorgon är det gymmet som gäller! och så är planen att göra en snöängel eller två!

Har föresten fått mina datum till min franska bac, sista datumet för den muntliga delen är den 9 juli, så det blir inte mycket sommarlov i sommar! haha känns galet! Jag ska klara den!

Natti! Jag är ganska glad just nu! hahahaha

puss

Jag har påbörjat 2 inlägg sen förra helgen... men inget av dem är på bloggen, så nu kommer det ett!

För att summera dessa två veckor lite snabbt så har de varit riktigt bra!

förra veckan var det endast 4 dagar i skolan, eftersom det på torsdagen var helgdag för hela frankrike. Mycket uppskattat! För det blev en skön löptur i solen nere vid vattnet med Patou och Jen. Fick även reda på att jag numer kommer ha en timme extra franska, med en fantastisk filosofilärare varannan vecka. Det känns helt underbart! :) På fredagen gick jag med Jen till bussen, med ett svart och ett vitt ben. resten av jag var ganska svart, förutom de vita snörena på mina gummistövlar. Hela skolan kollade väldigt konstigt på mig och jag fick flera kommentarer. som; hade du lite problem med att klä på dig imorse eller? ;)

Det var roligt! På kvällen åkte jag och John och hämtade min fina broder i St.Gingolph! Det var fint att se han stå där i sin Parisrock och vänta på mig! Fredagskvällen blev relativt tidig, men senare än vanligt! Att sova under samma tak, gör sömnen ännu bättre än vanligt! jag dig tycka om bror! <3

Lördagsmorgonen blev också den tidig(för Peder) sen för mig. Men vi åt frukost och efter lite velande så gick vi in i gymmet tillsammans! Mindre tid än vanligt, men det var kul att för första gången träna med brodern min!
Efter en stadig lunch så åkte hela familjen till Thonon för en eftermiddagsprommenad längs vattnet! Det var vackert! Trevligt och macarronerna som vi åt var fantastiskt goda!

Sedan efter en mellanlandning hemma, med en kopp te och lite choklad åkte vi tillbaka till thonon för att spela bowling! 1-0 till sverige, 1-0 Peder - Johanna, för första gången någonsin vann Peder i bowling! detta land är bra för dig min bror?! <3 Sedan åt vi middag i en formel 1 inredd resturang, ovanpå bowlingen, jag har börjat kolla på motorsport och kan komma på mig själv med att sitta och hejja på alonso... tur att säsongen är slut nu! :)

När vi kom hem så satt jag och Peder och pratade om allt mellan himmel och jord, pratade igenom sommarn, frankrike och livets stora och lite mindre frågor. men slutsatsen var typ att vi inte visste någonting!
Söndagen blev en traditionell söndag, lite dåligt väder, Formel 1 ihoppackning, det ovanliga var dock att säga hejdå till Peder i St.Gingolph. Men det kändes inte så tungt som i Vesoul. För nästa gång vi ses, så ses vi på arlanda, den 18 december!

Denna vecka har också varit bra, franskan flyter mer och mer, liksom umgänget i skolan och på internatet! veckan gick väldigt snabbt och avslutades med en riktigt bra fredag!
För det första sken solen, vilket alltid är ett bra tecken, man måste ju ladda upp med C-vitamin nu innan vintern! En kopp kaffe med Jen, vilket gör fredagarna till de klaraste veckorna i veckan!
Matteprov, som jag tror att jag klarade att göra några uppgifter på!
Äcklig lunch, men efter lunchen mellan SVT'n och Kemin så kom Jen med de glada nyheterna att vi, den 10 december inte kommer ha några lektioner från klockan 11, för att vi ska åka med Litteraire till Lyon, gå på museum och se på opera!
Detta pågrund utav att jag är svensk och filosofiläraren tyckte att jag skulle få en av de två platserna som var över i litteraire! Men eftersom att jag "inte känner någon i den klassen" och "inte kanske vill åka själv" så fick Jen följa med för att jag inte ska vara ensam!

Så på nobeldagen så är det kultur som gäller för hela slanten!

Denna helg har varit fylld av trevliga möten med familjens vänner, mat, träning, plugg och skypande!
Jag har kommit på att jag funderar mycket bättre efter en bra stund i gymmet! :)

nu har jag pratat lite med modern och önskar dig all lycka till i veckan! <3
Även ett STORT lycka till till min flygande vän Ingela, som har 5 prov hos transportstyrelsen denna vecka! håller alla tummar, fingrar och tår för er!
väskan är packad och det är dags att kasta sig ut i drömmarnas land, imorgon är det skola och SVT prov. På tisdag, extra franska och på torsdag fysikprov! jag tror att det blir en awesome vecka!

so long!

Finbesök!

En spännande vecka har detta varit!
En bra vecka!
Nu är brodern här och jag har ingen aning om vad som väntar idag, men vi har redan varit en stund i gymmet, solen skiner och man ser mont blanc idag, så jag tror att det blir en fin dag/ helg!
Puss <3

när de andra har dikterat har jag skrivit något om de tre bästa veckorna i mitt liv. Ett tack, till er för att ni skakat om min värld!!

FFK, Frivilliga FlygKåren står inte endast för att tillstå samhället med att samordna småflyget till största möjliga samhällsnytta. Sedan 6 år tillbaka har FFK, genom sommarlägret "I have a dream" uppfyllt och skapat närmare 200 ungdomars drömmar. Under en vecka i Bunge på Gotland har det genom eldsjälar, stiftelser och organisationer varit möjligt att låta ungdomar få en vecka de sent kommer att glömma. En vecka fylld av aktiviteter, både kopplade till flyget och till teambuilding och medmännsklighet. Flygturer över sommar Gotland, badkvällar vid ett gammalt kalkbrott, metrologi lektioner, skrattfyllda gruppövningar och mycket mycket mer!

 

Våren 2008 skrev jag en ansökan där jag skrev om min dröm, min flygdröm. Jag trodde att jag skulle bli en av dem som fick till svar; "tyvärr så har du inte kommit med på detta flygläger, men sök gärna nästa år igen"  Men jag fick ett brev där det stod att jag var välkommen till en veckas flygläger.

 

Jag visste inte då vad jag hade att vänta, att den bästa veckan i mitt liv skulle gå av stapeln samma sommar.

 

Jag som då bodde på gotland mötte en mulen söndags eftermiddag i juni upp en annan tjej i Visby som också skulle på lägret. Tillsammans väntade vi på att båten med stockholmarna skulle anlända. Men innan ens båten kommit så mötte vi 5 stycken av ledarna, som glatt hoppade ut ur 5 gamla wolkvagnsbussar. I beiga flygoveraller kom de sedan fram till oss och presenterade sig och gav oss varsin kram. De alla log så stort att det var tur att det satt öron på deras huvuden, annars hade leendet gått hela vägen runt. De visste vad de hade att vänta.

 

Tillsammans med dessa glada ledare tog vi sedan emot de andra 28 deltagarna och man kunde se på de alla att de var lika spända som jag för att se vad veckan skulle innehålla. Snabbt hoppade vi in i bussarna, "bungebussarna" och vi kördes upp till Bunge vandrarhem, som ligger precis bredvid bungeflygfält. När vi kom fram satte vi oss alla i en stor ring och namnlekar började sätta namn på alla de nya ansiktena. Ansiktena, personerna, med olika bakgrunder, drömmar och förhoppningar.

 

Vi var alla där av olika anledningar.

 

Någon, som älskade läger hade fått nys om lägret och skickat iväg en ansökan. Denna någon hade varken flyg eller pilot i sina framtidsplaner från början. Hon är nu den som snart är färdig pilot. En annan hade haft drömmen om att bli pilot sedan tre års ålder och såg lägret som ett prov på om drömmen var värd att satsas på. Denna någon är nu också på väg, dock inte som pilot utan ett annat yrke inom flyget.

 

Vi levde en vecka i drömmen, träffade, lärde känna människor vi aldrig annars skulle träffat. Vi flög med ledarna som endast lossade på leendet när de öppnade munnen för att äta. Passionerade ledare som ville visa för oss hur underbart det är att flyga. Ville att vi skulle få testa på drömmen. Med stor seriositet! Vi hade det helt enkelt bäst! Under en vecka var mitt leende större än någonsin, jag kunde inte förstå att den hundralappen jag betalat och den stunden när jag skrev min ansökan kunde ge mig något som detta.

 

När lägret var slut rann tårarna på mina och många andras kinder. Dessa minnen, dessa människor, Hur skulle jag kunna gå tillbaka till en vardag efter det? Svaret heter Young Pilots som är ungdomssektionen av FFK. Som anordnar studiebesök och träffar så att vi kan träffas och ha roligt på samma sätt som på Bunge.

 

Jag fick en till familj, en flygfamilj under veckan på Bunge, en massa minnen och en dröm. Och det var den drömmen som fick mig att söka som ungdomsledare året efter.  Det var den drömmen som gjorde att jag fick återuppleva Bunge, igen. Även om det den gången var som ledare. Då såg jag verkligen att det inte bara var jag som trivdes som planen i luften.

 

När ungdomarna kom ner från den första flygturen, leendena som gjorde mig varm i hela kroppen.De blev smittade av den så kallade "flygbacillen". Och jag upplevde den bästa veckan i mitt liv, igen.

 

Jag vet faktiskt inte hur det var möjligt. Hur nya fantastiska minnen kunde skapas på samma plats där det redan fanns så många andra. Och det blev utökning i min flygfamilj!När veckan var över så var jag helt slut, tårarna föll och tanken över att jag inte skulle kunna komma tillbaka gjorde mig förvisso tom. Men mitt hjärta var så fyllt av minnen så det vägde över!

 

På våren efter så sökte jag till en gymnasial pilotutbildning. Jag klarade alla de psykiska testerna, klarade alla de medicinska, alla utom ett. Syntestet, jag kommer aldrig kunna bli pilot med den synen som jag har, när jag fick beskedet så gick hela min dröm i bitar. Som tur var hade jag redan formulerat den och skickat in en ansökan till en ny del av "I have a dream" lägret, "Fortsättningslägret" för de aktiva i Young Pilots. När det kom ett brev i brevlådan som sa att jag hade chansen att komma med på en vecka på bunge. Så tänktes det länge.  Fram och tillbaka, upp och ned. Jag bestämde mig sista möjliga dag att jag skulle åka igen.

 

Jag ångrade mig säkert 150 gånger mellan det att jag lagt svarsbrevet på lådan och tills dagen då jag tog bussen för att möta upp de andra i Visby. Ångrade mig säkert någon gång under lägret också. Men efteråt så ångrar jag det inte för fem öre.

 

Det blev, var nämligen en pangvecka i år med. Återigen, för tredje året i rad. Med nytt upplägg, till viss del nya ledare, fantastiska ledare. Nya ungdomar, blandade med mina flygkompisar. Återigen upplevde jag den bästa veckan i mitt liv. Jag levde i min dröm. Utan att jag kan bli pilot hade jag chansen att få uppleva min dröm i alla fall.

 

Tack vare FFK har inte bara jag utan närmare 200 ungdomar fått uppleva denna vecka.
Tack vare våra Bungepappor och deras brinnande intresse.
Tack vare ungdomsledarna som är en stor del till att det blivit sådan fin gemenskap.
Tack vare stiftelser och organisationer har jag liksom många andra utan ekonomiska resurser haft möjlighet, fått en väg in i den flygande världen.

 

TACK!


Hej jag heter Johanna och jag är beroende av att träna.

Så paris var underbart, och resten av lovet med för den delen!
För det var inte så att jag satt hemma resten... Dagen efter Paris var jag ute på äventyr med Patou och Jen. Kramade min första "franska" snöboll, åt en hallonpaj och hittade lite fina bilder!



Sedan innehöll lovet mycket sport, spinning, bodypump, simning, gymning, löpning! Riktigt härligt! Bakade även en franskvariant av gotlänsk saffranspannkaka, som istället för grötris innehöll basmatiris och mindre saffran än vad det stod i receptet. Men den var väldigt uppskattad! Eftersom det faktiskt var första gången jag bakade saffranspannkaka var jag otroligt nöjd! :)

Sedan blev det på måndagen blev det ett besök till Geneve! Mycket vandrande och två besök på Starbucks. Jag och Jen shoppade även lite på H&M vilket kändes väääldigt fel må jag säga, men jag blev nöjd! :) shoppade även "presenter" till min familj! ;)



Nu i torsdags började skolan igen, men efter 1 ½ veckas lov så var det lite skönt att komma tillbaka till skolan (och vila upp sig lite! haha) På franskan fick jag Dr. Glas på franska av min fransklärare som jag nu ska läsa och sedan den 16 december under 10 minuter ska presentera för min klass! ser fram emot det sååå mycket! har läst 60 sidor och jag förstår faktiskt vad det är jag läser, på riktigt! :)

Igår var det träning i gymmet som gällde på förmiddagen och efter lunchen gav jag och Jen oss ut i byn för att fota lite höst! Fint det! :)



Idag började jag också i gymmet men efter lunchen så åkte jag och Jen och såg på bio med Sharon! Fair game. Amerikansk film såklart dubbad till franska! jag fattade mycket, men inte allt! haha

Imorgon är det skola, men bara i tre dagar, för på torsdag är det röd dag, vilket innebär totalt 4 dagar i skolan! :P
Plus att Peder kommer på fredag! Jag har det bra här, tralalala!

Puss och kram och ha det bäst!

Paris, de andra två dagarna!

Har varit väldigt dålig på att uppdatera här på bloggen... tänkte kompensera det med att berätta om de två "sista" dagarna i Paris! :)

07.30 stod klockan på en måndagsmorgon i Paris, dagens första mål var eiffeltornet och av tidigare erfarenheter så ska man vara där i tid för att slippa köa! Så efter frukost nere i källaren på vårt hostel så gick vi, ett 15 tal svenskar mot metron. Solen sken och eftersom man inte ser så värst mycket himlen mellan husen så var det inte ett molm på himlen.

Väl framme vid ecole militaire så skymtade vi en hög byggnad bakom husen. Bakom husen var eiffeltornet! På "gräsallén" framför togs det självklart turistiga kort:

Jag har varit i Paris förut, jag har stått nedanför förut, jag har sett den lååååånga kön. Men denna gång! Det var ingen kö, ingen kö! Självklart tog vi trapporna så långt vi kunde, ska det va så ska det va! Det kändes dock att vi gått upp till sacre coeur dagen innan! haha

Att få hålla i biljetten, var bara det lycka! när vi sedan gått upp så långt vi fick och när jag stod där i hissen och kände de få små G-krafterna kunde jag inte annat än le! Ett STORT fliin, ungefär som efter en flygning! olala! Där uppe! Det var nästan så att jag kunde se ända till mariannelund! Jag skulle kunna ha stannat där hela dagen, det var så otroligt vackert! Uppe på toppen, när jag gick på toa mötte jag världens sötaste engelska flicka! Vi kom ut samtidigt från "våra" bås och då gick hennes mamma in. och sa på queens english; "wash your hands with soap and dry them carefully". Hon nådde knappt upp till handfatet, men jag tänkte att hon kunde få börja att tvätta händerna. men då så höll hon sin hand framför den lilla sensorn som får vattnet att spola, kollade upp på mig med sina stora bruna ögon "I hold for you and you hold for me!?" Så jag började... när det sedan var hennes tur och hon skulle ta tvål, var hon för kort, så jag fick trycka på knappen som matade fram tvål. När hon sedan skulle torka sina händer så nådde hon inte pappret... Åhh hon var så himla söt!

Självklart blev det kort uppe från toppen, både på människor och på utsikten;

uppfyllda med vackra vyer åkte vi ner med hissen och gick ner för traporna. Glada och nöjda sprang jag och Elin ner! :) Efteråt gick vi mot trocadero kvartern för att hitta något gott, billigt och franskt ställe att äta lunch på. På vägen hittade vi fina ställen för lite fotosession med eiffeltornet! :) Vi hittade ett ställe som var gott, relativt billigt och franskt! Kyparen berömde oss för vår franska och det kändes väldigt fint!

När alla var mätta och glada gick en del av det stora gänget mot champs elysée. Vi kollade in affärer där prislapparna var vääldigt höga, men blev inte kvar så länge. Metron och Lafayette lockade av någon anledning mer. På lafayette tittade vi på deras underbara början av julskyltning och på alldeles för dyra skor! Men Clara, fan va snygga de var!

Att gå i stora affärer tröttar mycket mer än vad man tror och suget efter kaffe kom mer och mer! Från början var målet en riktigt god kopp kaffe inne på Lafayette, sen blev målet starbucks! Efter några kvarter utan lycka hittade vi ett! Java chip frapuccino <3 Och Clara fick en efterlängtad latte! Tillsammans med Stina gick vi sedan till Paul, ett väldigt känt franskt bageri och köpte stora macarrons. Sedan blev det en jakt efter någonstans att sitta och avnjuta vår fika. Vi hittade till slut en park, gick till vänster, för att vi såg en ledig parkbänk. Vilken vi satte oss på och kollade på den "fantastiska" utsikten. Enn granhäck och en stenvägg. Men vi var vääldigt nöjda i alla fall.

Tilläggas ska nog också att hade vi gått till höger så hade vi hittat en väldigt fin park, med lediga parkbänkar! Haha!

På metron på väg tillbaka till våra kvarter ringde Jen, dels för att fråga hur jag hade det men också för att fråga om det var okej för henne att följa med mig till sverige över jul! Det stora leendet blev ett stort skratt. Underbar grej liksom! det var liksom grädden på moset! :)

När vi kom till hostelet var det middag med resten kind of direct, fint att få lite mer mat i magen... ?
Jag och en tjej, Ellen blev väldigt inspirerade av några andra tjejers shoppingpåsar, så vi gav oss ut i våra vackra vintage kvarter! Eftersom det var Paris så var de såklart öppna klockan 7! och stängde inte försen vid 9 :)

Jag hittade ett par riktigt fina läderskor och en nice väska till inte ens 1/10 av vad skorna på lafayette kostade!  Vi ringde dit lite annat löst folk som hittade jackor och klänningar och gud vet vad! Härligt att shoppa efter 18.00! På vägen tillbaka till hostelet gick jag in på en vanlig matbutik för att köpa strumpbyxor(lite random...) och i kassan, när jag skulle betala fanss det inget pris på förpackningen. Eftersom jag pratade svenska med Stina så frågade såklart expediten mig om jag visste vad de kostade, på engelska. När jag svarade henne på franska att jag inte visste så tog hon sig för munnen och bad om ursäkt. Då spred det sig lite lycka inom mig. Det är faktiskt det jag är här för, att lära mig prata som dem!

Kvällen var trevlig, ägaren till vintage butiken där jag köpte mina skor rekommenderade ett trevligt fik några kvarter därifrån. När de sedan stängde gick vi vidare till ett väldigt trevligt kafé där jag kunde stannat hela natten! Men hostelet stängde som sagt klockan 1...

Men vi fortsatte dock vårt prat på hostelet o tills tidigt på morgonen! Klockan ställdes inte så tidigt till tisdags morgonen, 9, tack gode gud för det!

När jag vaknade på tisdagsmorgonen kände jag inte riktigt för att gå upp, jag har inte gått och lagt mig efter 12 nästan någon gång innan i detta land... men, vi var ju i Paris!

Efter frukost och ihoppackande av resväskor ställde vi in dom i bagagerummet och en stor grupp gick efter en kramring till Shakespeare och company. På vägen hittade vi lite små fina butiker och några fina fotoplatser!

För de som inte varit i affären blev det samma reaktion, WOW! När en tjej, Mai satte sig vid pianot på ovanvåningen var det inte bara ett hjärta som smalt! Det var så otroligt vackert! Tack för den otroligt fina stunden Mai!

Efter Shakespeare and Company så tog vi en varm macka innan det blev en till, lite mindre kramring. Jag gick med några andra tjejer mot "våra" kvarter för att kolla lite extra i vintagebutikerna och köpa färdkost till tågresan. En timme innan tåget gick hämtade jag och Ellen våra resväskor och kramade de sista hejdå.

På tågstationen var jag sånär på att svimma av uttrötthet, har inte sovit så lite på flera månader liksom! När vi satt på tåget och vi rullade mot geneve kändes det lite vemodigt. Men fortfarande bra. Vi kollade på lite bilder och det kändes ännu bättre!

Summa summarum: Paris var riktigt awesome! Som ni kanske har förstått så ska ni gå till Shakespeare and Company om ni besöker denna underbara stad!

Tack alla svenskar som gjorde Parisresan så fantastisk! <3

 

 

Har varit väldigt dålig på att uppdatera här på bloggen... tänkte kompensera det med att berätta om de två "sista" dagarna i Paris! :)

07.30 stod klockan på en måndagsmorgon i Paris, dagens första mål var eiffeltornet och av tidigare erfarenheter så ska man vara där i tid för att slippa köa! Så efter frukost nere i källaren på vårt hostel så gick vi, ett 15 tal svenskar mot metron. Solen sken och eftersom man inte ser så värst mycket himlen mellan husen så var det inte ett molm på himlen.

Väl framme vid ecole militaire så skymtade vi en hög byggnad bakom husen. Bakom husen var eiffeltornet! På "gräsallén" framför togs det självklart turistiga kort:

Jag har varit i Paris förut, jag har stått nedanför förut, jag har sett den lååååånga kön. Men denna gång! Det var ingen kö, ingen kö! Självklart tog vi trapporna så långt vi kunde, ska det va så ska det va! Det kändes dock att vi gått upp till sacre coeur dagen innan! haha

Att få hålla i biljetten, var bara det lycka! när vi sedan gått upp så långt vi fick och när jag stod där i hissen och kände de få små G-krafterna kunde jag inte annat än le! Ett STORT fliin, ungefär som efter en flygning! olala! Där uppe! Det var nästan så att jag kunde se ända till mariannelund! Jag skulle kunna ha stannat där hela dagen, det var så otroligt vackert! Uppe på toppen, när jag gick på toa mötte jag världens sötaste engelska flicka! Vi kom ut samtidigt från "våra" bås och då gick hennes mamma in. och sa på queens english; "wash your hands with soap and dry them carefully". Hon nådde knappt upp till handfatet, men jag tänkte att hon kunde få börja att tvätta händerna. men då så höll hon sin hand framför den lilla sensorn som får vattnet att spola, kollade upp på mig med sina stora bruna ögon "I hold for you and you hold for me!?" Så jag började... när det sedan var hennes tur och hon skulle ta tvål, var hon för kort, så jag fick trycka på knappen som matade fram tvål. När hon sedan skulle torka sina händer så nådde hon inte pappret... Åhh hon var så himla söt!

Självklart blev det kort uppe från toppen, både på människor och på utsikten;

uppfyllda med vackra vyer åkte vi ner med hissen och gick ner för traporna. Glada och nöjda sprang jag och Elin ner! :) Efteråt gick vi mot trocadero kvartern för att hitta något gott, billigt och franskt ställe att äta lunch på. På vägen hittade vi fina ställen för lite fotosession med eiffeltornet! :) Vi hittade ett ställe som var gott, relativt billigt och franskt! Kyparen berömde oss för vår franska och det kändes väldigt fint!

När alla var mätta och glada gick en del av det stora gänget mot champs elysée. Vi kollade in affärer där prislapparna var vääldigt höga, men blev inte kvar så länge. Metron och Lafayette lockade av någon anledning mer. På lafayette tittade vi på deras underbara början av julskyltning och på alldeles för dyra skor! Men Clara, fan va snygga de var!

Att gå i stora affärer tröttar mycket mer än vad man tror och suget efter kaffe kom mer och mer! Från början var målet en riktigt god kopp kaffe inne på Lafayette, sen blev målet starbucks! Efter några kvarter utan lycka hittade vi ett! Java chip frapuccino <3 Och Clara fick en efterlängtad latte! Tillsammans med Stina gick vi sedan till Paul, ett väldigt känt franskt bageri och köpte stora macarrons. Sedan blev det en jakt efter någonstans att sitta och avnjuta vår fika. Vi hittade till slut en park, gick till vänster, för att vi såg en ledig parkbänk. Vilken vi satte oss på och kollade på den "fantastiska" utsikten. Enn granhäck och en stenvägg. Men vi var vääldigt nöjda i alla fall.

Tilläggas ska nog också att hade vi gått till höger så hade vi hittat en väldigt fin park, med lediga parkbänkar! Haha!

På metron på väg tillbaka till våra kvarter ringde Jen, dels för att fråga hur jag hade det men också för att fråga om det var okej för henne att följa med mig till sverige över jul! Det stora leendet blev ett stort skratt. Underbar grej liksom! det var liksom grädden på moset! :)

När vi kom till hostelet var det middag med resten kind of direct, fint att få lite mer mat i magen... ?
Jag och en tjej, Ellen blev väldigt inspirerade av några andra tjejers shoppingpåsar, så vi gav oss ut i våra vackra vintage kvarter! Eftersom det var Paris så var de såklart öppna klockan 7! och stängde inte försen vid 9 :)

Jag hittade ett par riktigt fina läderskor och en nice väska till inte ens 1/10 av vad skorna på lafayette kostade!  Vi ringde dit lite annat löst folk som hittade jackor och klänningar och gud vet vad! Härligt att shoppa efter 18.00! På vägen tillbaka till hostelet gick jag in på en vanlig matbutik för att köpa strumpbyxor(lite random...) och i kassan, när jag skulle betala fanss det inget pris på förpackningen. Eftersom jag pratade svenska med Stina så frågade såklart expediten mig om jag visste vad de kostade, på engelska. När jag svarade henne på franska att jag inte visste så tog hon sig för munnen och bad om ursäkt. Då spred det sig lite lycka inom mig. Det är faktiskt det jag är här för, att lära mig prata som dem!

Kvällen var trevlig, ägaren till vintage butiken där jag köpte mina skor rekommenderade ett trevligt fik några kvarter därifrån. När de sedan stängde gick vi vidare till ett väldigt trevligt kafé där jag kunde stannat hela natten! Men hostelet stängde som sagt klockan 1...

Men vi fortsatte dock vårt prat på hostelet o tills tidigt på morgonen! Klockan ställdes inte så tidigt till tisdags morgonen, 9, tack gode gud för det!

När jag vaknade på tisdagsmorgonen kände jag inte riktigt för att gå upp, jag har inte gått och lagt mig efter 12 nästan någon gång innan i detta land... men, vi var ju i Paris!

Efter frukost och ihoppackande av resväskor ställde vi in dom i bagagerummet och gick med bestämda steg mot Shakespeare and company. På vägen hittade vi fina små affärer och ja... PARIS!


RSS 2.0