take a walk with me

Bilder från veckan får beskriva veckan. En bra vecka, det kan jag lova! En muntlig i franska som jag tror att ja... gick sådär... well well! let the pictures speak!











maskrosblads sallad! nomnom!

puss och kram!

cette semaine a passé viiiiiiite!

Ja, det är verkligen helt tokigt vad denna veckan har susat iväg! Jag tyckte att det var söndag och jag satt och skrev senaste inlägget för bara några timmar sedan. Men det läskiga är nog att det inte bara är jag, utan dessutom både vänner och familj här nere som har kommit med den slutsatsen! En vecka som försvann!

Jag tror dock att det är ett tecken på att det varit en bra vecka! I måndags kom hela skolan tillbaka och hade det inte varit för pandabrännorna så kunde man trott att folk varit utomlands på solsemester! Väldigt nöjd över att jag blev brun, i heeela ansiktet! ;) Folk var så glada, utvilade efter lovet, eller utvilade i hjärnan men slutkörda fysiskt! Men bor man i alperna så är det ju ganska så förståligt! Men hela skolan sprudlade av glada människor, tror att solen hade stor inverkan och idag kan jag säga att det faktiskt, till och med enligt almenackan är vår! påskliljor, penséer, vitsippor, blommor på träd och blommor i krukor, för varje dag blir det mer färgglatt! Vilket som sagt verkar påverka oss alla.

På måndagskvällen så satt vi och pratade om hur loven sett annorlunda ut, hur skönt det vart utan plugg, men hur glada vi var att vara tillbaka. För vi har det jäkligt bra på internatet! Och från och med i måndags går jag under smeknamnet tyrannen... För Linda och Morgane frågade om inte jag ville göra fitness övningar med dem varje kväll, visa dem vad de skulle göra... Så efter vår inofficiella pluggtimme, (när vi tre, väldigt motiverade, pluggar i salle d'etudes) Så gjorde jag sit up's, kissande hunden och ja... stuffs! Så att vi är i form till när simbassängen öppnar bredvid skolan!

I tisdags fick jag tillbaka mitt betyg i klättring (som jag är väldigt stolt över eftersom jag aldrig klättrat förut, i hela mitt liv)! 16/20! Jag stutsade runt som en hoppetossa efteråt, för det kändes sjukt bra! Detta firade jag med att köpa nötter på eftermiddagen, hittade nämligen osaltade, blandade nötter på Casino... för är det något jag saknar så är det mitt naturgodis! ohälsosamt gott och vääldigt dyrt! Men någon gång ibland får man ju unna sig! I onsdags hände något gulligt på min franska lektion... Under min lärares lååånga snack om sakerruntomkringsominteharettduggattgörameddetvihållerpåmed... så viskar en kille i min klass att han har en sak till mig, så försiktigt sträcker jag bak handen och får i handen en lapp.
Min lärare kollar lite konstigt, så jag väntar en stund innan jag öppnar lappen, så att inte ska tro något dumt om mig;) viker upp den och läser; "jag älskar dig, jag skojar" inte på franska, utan skrivet, rättstavat(till och med Ä:et!) det är en kille i min klass som skickat den genom halva klassrummet... jag tror att jag rodnade...

Men grejen är den att jag har ingen aning om vart han lärt sig det, måste vara google translate... Har inte fått någon uppföljning på detta, on verra, som vi säger här nere! Det blev ingen löpning i onsdags eftermiddag, kände lite press över att jag inte pluggat så mycket till bac blanc oral som jag har nästa vecka, vilket motsvarar nationella i franska, muntliga, men på lossas, som uppvärmning inför i juni. 17 olika texter... som jag ska kunna så pass bra att jag ska kunna prata om dem i 10 minuter. På onsdag 15.55 ska jag stå utan för salen och jag har en hel lista på vad jag får och inte får göra^^

Plus att jag nästa vecka, tillsammans med min projektgrupp har projektredovisning. 15 minuter om gödningsmedel. "Är det möjligt att ersätta kemikaliska gödningsmedel, helt och hållet?" De ni! Från början skulle jag inte varit med på den muntliga delen, men nu pratar jag lika mycket som de andra, känns fint! Får dessutom ge de som jag jobbat med cred under redovisningen hur otroligt tålmodigt dom har förklarat för mig, det känns bra!

Veckans hemskaste var dock att fyra olika vänner, vid fyra olika tillfällen, inte kopplade till varandra över huvudtaget kommet fram till mig och säger saker som:"Johanna, du kommer inte vara här nästa år, förstår du hur tomt det kommer vara utan dig?" "Det är tur att jag tar studenten i sommar, för ett år till här, utan dig, det hade jag inte klarat..." Jag började nästan gråta, tiden som verkade vara så otroligt lång är nu nere i mindre en 4 månader, så ska jag lämna mitt hem... Posetiva tankar och nu får man njuta av varje sekund som är kvar, för jag gilar detta land och detta liv jag lever här! Det är hemma liksom...

Denna helg har varit lugn så tillvida att jag stannat hemma hela helgen, förutom när jag gett mig ut och sprungit igår morse och i morse, stannat hemma och pluggat. Vill ju inte stå som en turist mitt i allt ihop ju! Igår tog jag dock en promenad med min värdmamma och det var sommarhimmel, när himlen är sådär kolsvart och man nästan kan känna doften av regnet. Vi hittade en fin slinga som jag ska lägga på mitt vanliga löpspår, men det måste dock vara torrt, för annars kommer jag komma hemspringandes med svarta skor...

Idag skrev jag till Ingela och såg henne i webbkameran. Och så skulle jag skriva en lapp... och av någon anledning så tänkte jag att då måste jag skriva spegelvänt...

Nu ska jag stänga ner datorn och somna in i mina franska drömmar, trots att de är på franska så är flygplans frekvensen hög!

Bon nuit et courage pour cette semaine mes amis!

Bisou




back to business!

Så har det varit lov nu i 2 veckor. Det är varit väldigt trevlig men jag ser verkligen fram emot att gå till skolan imorgon, träffa klasskompisarna och att kvällssnacka på internatet.

Första veckan på lovet jobbade fortfarande mina värdföräldrar vilket gjorde att veckan spenderades mycket hemma. På onsdagen fick jag dock besök av Clara som pluggar i Frankrike precis som jag men på atlantkusten. Hon kom hit på onsdag eftermiddag och åkte tidig torsdags kväll. Det var verkligen hur mysigt som helst! Men det känns alltid lika konstigt att prata franska med någon som man vet inte pratar det som modersmål... Känndes dock coolt att prata franska med en svenska! Innan hon åkte iväg gick vi runt i Evian, kollade på min skola, hjälpte en man att handla i affären och hade världens picknick nere vid vattnet.

Mycket trevligt! Tack så mycket!

På fredagen ställde jag mig tillsammans med Jen och bakade semlor och kanelbullar. Bägge bakelserna var mycket uppskattade av familjen och jag var mycket nöjd med resultatet. För gott var det!

I söndags åkte jag skidor med mina värdpäron för första gången, solen sken och det var härligt, vackert, underbart! Det var ju faktiskt därför jag ville åka till just alperna! Och jag har nog kommit på att det kommer bli en säsong i alperna efter studenten, för att verkligen få lära känna bergen! För det är svårt att inte få mersmak på skidåkning när solen skiner, backarna är lååååånga och tillräckligt stora för att man ska känna sig som Anja när man åker ner, ner, ner för backen ner! Avoriaz var skidorten, lövli!



Det blev i onsdags en tur till med skidor, men i Chatel, bättre skidor och mer teknik i backarna, vilket gillas starkt! Jag gillar bergen och snön som är där på!
I torsdags gjorde vi upptäcksfärd till andra sidan, Lausanne. Jen besökte blivande universitetet och vi kollade runt, EPFL, sjukt fin skola! Blev verkligen sugen att sätta mig ner och plugga i deras pluggavdelningar!

Gick upp i ett trätorn som fanns på andra sidan pölen med! Fint.

Det har blivit mycket sport under lovet, löpning och spinning, precis som det ska vara på sportlovet! kroppen a dock ifrån lite under fredagens löprunda... så igår hade jag låta-kroppen-vila-dag. Tror att det var en bra investering. ^^
Imorgon skola, ser verkligen fram emot det!
Salut ou, à plus!

RSS 2.0