Gotland!

I fredags flydde jag och familjen Stockholm och tog Gotlandsfärjan till Gotland!
Innan vi åkte till gården så stannade vi till hos mormor och fikade lite. Hemma var det iskallt. Att ta av sig jackan var inte ett alternativ! vi hjälptes åt och eldade i alla kaminer, satte på element och skottade snö. Sen åkte vi till grannarna på Nors för att fira Anders som fyllde 60 år. Festen blev som ett homcoming party; Ellen var nyss hemkommen från Kanada, Mimmi hade fått en liten knodd, Axel en jätte söt liten grabb på 10 månader :D

I lördags så blev det sovmorgon deluxe! sov till 12.30, det var bland det bästa jag gjort på länge! sen blev det att fixa lite, elda lite, hämta ved, småfix med andra ord! Sen drog ligan iväg till affärn och shoppade loss inför julen! Det var så länge sedan man var i Fårösund! känns så skönt att man har slutat skolan där!

Idag Söndag vaknade jag av prat nere i köket och mamma och Madde satt och pratade. Tog en kopp te och hoppade in i disskusionerna! när hon hade åkt iväg började jag att rulla mozartkulorna och bröderna vaknade till liv! När Eva, vintergäst kom började Fredrik steka amerikanska pannkakor, underbar frukost! sen började jag och Eva trilla köttbullar, små söta så att mormor blir glad! sen blev det lite fika, med fantastiskt gott kaffe och hembakade bullar och kakor i Salen!

Brasorna knastrar i alla rum!

sen kom Blåvargarna på middag och det blev en jätte god och trevlig middag!
nu sitter jag här och skriver på min franska uppsats för att söka till Frankrike med Internationella programkontoret www.programkontoret.se

HOPPAS HOPPAS!

Imorgon blir det julgrans hämtning och någon överaskning som mamma har! :D

god natt!

SNÖ!!

åhh imorse när jag vaknade så var det snö på marken och det snöade! helt underbart! jag ÄLSKAR snö!
ganska chill dag idag, började med musikal på morgonen i aulan, vissa var bättre på att sjunga än andra, men det var jätte mysigt!! sen efter mycket om och män blev det S:t Görans till lunch, vägen dit/hem var inte lätt så vi har nu bestämt att vi inte ska äta på Görans när det är halt ute!
mattelektionen var nice, jobbade med Annette och Emil och vi var sjukt flitiga! och jag hade fel :'(
men jag överlever! efter matten försökte klassen övertyga mig att jag inte skull klara att vara utan Facebook tills på måndag nästa vecka, men jag lovar! jag ska klara det!!
sen blev det franska, vi trodde att vi skulle få tillbaka proven från i onsdags, men hon hade inte rättat de... så vi får tillbaka de på onsdag, men, men
med försiktiga steg gick jag och hanna till tunnelbanan, det var sjukt halt! har vart nära på att ramla 1000 gånger idag! kom hem och blev direkt iväg skjussad till affären av bror min, som ville ha kakor... så det blev fika!
Nu är det PLUGG som gäller inför morgondagens biologiredovisning, men det blir nog bra! jag har ju hela natten på mig!! :P

"I don't know why I did the things I did"-If I could turn back time- cher

2 dagar kvar!

Ciao!

Lucia!

nyss hemkommen från ett fantastiskt lucia framträdande!
det var Stockholms singers som hade lucia konsert på nordiska muséet, det börjar med att ett otroligt skönsjungande luciafölje kommer in längs valven, när de har sjungit några lucia sånger så kommer ett tjugotal 6-8 åringar, tärnor och stjärngossar, jätte söta! därefter tågade hela tåget ut och en sopran från operan tog plats på scenen, den första låten var bra, men efter den andra börjades det gjäspas i salongen. mindre bra med andra ord! när hon var klar så kom barnen upp på scenen igen och sjöng och sedan tog de omdressade luciatåget plats och sjöng carols! :)
jag sa hejdå till Linnéa och tog sedan bussen hem, väl hemma ringde mamma och bad mig beställa pizzor, så det blev pizza och julmust till middag! :D sen såg Jag, fredrik och mamma på the holiday, världens bästa film!
puss och godnatt! plugg imorgon!! har dessutom kommit på hur jag ska göra med min Biologiredovisning och jag är helt lyrisk!

ciao!

nu är det dags!

Nu har jag bestämt mig! jag ska börja blogga!
Jag skapade bloggen i förebyggande syfte inför flytt upp till Stockholm, men sen skrev jag aldrig någonting... DÅLIGT!
jag blivit inspererad av flera kompisars bloggar, så nu ska jag börja, som ett tidigt nyårs löfte!
veckan har varit en blandning av plugg, lycka, snö, luciatåg, sjukdom, hemlängtan och ännu mera plugg!
I onsdags så var det Idrottsprov och idrottsinlämning + ett franska prov! mycke plugg med andra ord! men när det väl var klart så var det helt underbart!
jag åkte hem och städade hela lägenheten! så den blev fin för jul :D
sen kom Fredrik och Rubie och åt midddag med mig! trevligt! sen kollade vi på If only- bästa filmen! <3
I torsdags så hade vi nobeldag med skolan, det var studentmössor, flugor, foxtrott blandat med kukuro och kriminologi! mycke trevligt! på kvällen så var hela skolan på karlbergs resturangen för mingel! också dt
et mycket trevligt! alla var så fina!! :)
Fredagen var ganska chill, på engelskan kollade vi klart på This is England, mycket märklig film! missade början så jag fattade inte så mycket. På idrotten provade vi på Brasiliansk jujutsu, roligt att se hela klassen verkligen gå in för det! :D efter idrotten drog jag hem och pluggade lite och gick och la mig tidigt!
lördagen var helt fantastisk! 11 timmars sömn var helt fantastiskt skönt! sen drog jag ner påstan vid 11 för att spana på julklappar. när jag kom till plattan så var det internationell matmarknad med allt från spansk paela och engelsk nougat! vid 4 mötte Linnea upp och samtidigt så började det snöa! åhh det var riktigt mysigt! Linnéa ville egentligen klippa sig men vi hittade ingen frisör som hade öppet...
så vi gick hem till mig och lagade mat; Nudelwok och Gino till efterrätt, hur gott som helst!!! vi kollade på Grease och pratade, trevligt, trevligt!
idag, pluggsöndag så satte jag mig och börja plugga vid 10, nu är klockan 5 i 2 och jag har inte kommit så mycket längre... inte bra! en Biologi redovisning och en inlämning nästa vecka! juste plus en diagnos i Kemi... kommer gå jätte bra!! NOT! ska plugga fram till 5 är min plan, för sen ska jag till Linnéa för att sedan gå och se på Lucia tåg på nordiska muséet! sen blir det lite mer plugg efter det, men jag har sovmorgon imorgon! <3

Nästa vecka:
Biologi och Kemi, jul avslutning, åka till gotland, skriva franskauppsats, träffa så mycke folk som möjligt! :D
nu ska jag åter gå till kloningens bakgrund...

Ciao!
Du e mitt kött och blod... -handens 5 fingrar- Lisa Nilsson


RSS 2.0