Väskan är packad och imorgon väntar en ny vecka!

En riktigt fin helg har spenderats i Vesoul med min älskade bror!
Efter en chill förmiddag och lunch så åkte vi med Peders värdmamma in till Vesoul för att strosa runt!
Peder var från början inte väldigt taggad på idén men det är ju skönt att göra något av dagen?!

Vi började med ett besök i kyrkan. Vart man än är i världen kan man alltid gå till en kyrka och känna sig lite som hemma. För man vet att man kan tända ett ljus! Tänka en fin tanke! Och kanske var det därför, pågrund av ljusen som när vi gick förbi affären och såg macarrons som vi gick in? ;)

Vi gick in i en mycket vacker butik. Gick fram till disken med Macarrons och beställde av expiditen varsin!
Peder, som älskar både att baka och att äta macarrons, fårgade om det var lika hemligt med recept som det var i sverige! Hon skakade på huvudet och sa verkligen NEJ! Sen försvann hon in i köket och kom tillbaka med ägaren, som visade sig vara en gammal världsmästare i chokladtillverkling!

Han bad oss att sitta ner och skrev sedan glatt ned sitt recept! Peder satt som ett barn på julafton och bara log! Vi fick dessutom smaka på hans nyaste kaka, en fransk bondkaka, otroligt god! Efter en kvarts samtal (på franska) så var han tvungen att gå tillbaka in i köket! Jag och Peder kollade på varandra och bara log! Och kom snabbt fram till att vi var tvugna att köpa någon form av choklad! Så två askar införskaffades, en till peders värdfamilj och en till de som skjustade mig!

Sen att vi fick smakprover, 6 styckna var ju helt otroligt!

Vi avnjöt sedan våra macarrons och mötte sedan upp värdmamman hos hennes frisör!
Kvällen var sedan full av prat, how I meet your mother seende och choklad ätande!

Idag sov vi länge, till och med jag! vaknade klockan halv 10 för ovanlighetens skull!
Vid 15.30 kom Nono och Pato de som jag liftade med och hämtade mig.
Stora bamsekramar och sedan satte jag mig i bilen och vi körde i väg! efter 10 minuter sov jag gott och vaknade inte försen precis innan gränsen!

Det tog lite mer än 3,5 timmar, att åka runt halva sjön tar ju sin lilla tid...

Nu ska jag sova! imorgon väntar skolan och allt vad det innebär! helgen har varit fin så det är med ett leende som jag nu ligger i sängen för att sova!

Bisous! så kanske vi hörs på onsdag!

Liten bildbomb;








inlägget blev ihopptryckt... går tydligen inte att ändra.. sorry!

I onsdags när jag och Patou var påväg till skolan, kollade hon brevlådan. Vilken innehöll ett vykort till mig! Från min lilla gotläning Linneja! Som förtillfället är i Italien! Så nu hänger det med snodd kladdmassa bredvid min säng på internatet! TACK! "När mina 2 franska timmar var över så kastade jag mig ut i solen och mötte sedan upp med Linda! Som var ledsen, så vi gick till bageriet och köpte varsin kaka och satte oss sedan nere vid vattnet och Linda pratade ut. Denna veckan var det inte jag som hade onsdagsdepression! Men alltid är det någon! Efter middagen hängde jag som vanligt i 5.10! Imorgon ska det ätas kebab med flickorna! Men nu ska här sovas! Lycklig Johanna ligger nu i sin säng, medveten om att det är näst sista natten innan helgen! over and out!"
"Idag är det flamstorsdag! vilket till skillnad från depresssionsonsdag är den bäästa dagen i veckan! Det började med att jag innan lektonerna börjat visade "glasögontricket" för några tjejer i min klass och som de skratta! Sedan fick de mig att göra det för några fler. Och de skrattade och provade! Under andra lektionen satt jag och kollade ut på utbyggnaden av slottet och sedan fastnade min blick på volleybollplanen bredvid vattnet. Jag vet inte om det är för att det blev höst idag som jag såg att det låg löv på marken och att träden håller på att gulna? men jag gillar höst, så för mig gör det inget!
Under vår extra långa lunch, p.g.a ingen matte så jag jag och tjejerna och köpte kebab och satte oss nere vid sjön. NOMNOM! När vi sedan satt på skolgården och pluggade inför kemiprovet så kom FlumJohanna till Frankrike!! Nynnade på Waka Waka, kanske inte helt normalt, utan med alla olika sorters ljud man kan få från munnen! De kollade verkligen på mig som om jag var sjuk. Men sedan brast de ut i asgarv! de skrattade verkligen åt mig! :)
Det där med att ta livet med en klackspark... kemin! 2/20 är min gissning! och då blir jag glad!
På sista lektionen, TPE,( typ som projektarbete) så flummade jag och när jag berättade för Charlotte och Emilie att jag typ var så hela tiden i sverige så kollade de på varandra och skrattade! När vi sen sa à demain så sa de åt mig, samma humör imorgon, välkommen till Frankrike Johanna! Imorgon åker jag till Vesoul och träffar PEDER!
Har nu en ansiktsmask, sitter i pluggrummet med Linda och jag har "pluggat" klart. Verkligen förberedd inför matteprovet imorgon..."
Igår var det fredag och leendet kunde inte vara större! Jag och Jen gick till cafét första timmen, så ingen har lektion. Pratade och pluggade! Sen var det dags för mitt 2 timmar långa matteprov! läste, försökte förstå, gjorde det jag trodde var rätt... men jag tror att det var fel! :)
Efter lunchen och efter 2 timmar SVT och  2 timmar kemi, så var dagen slut! Jag gick och hämtade min väska ur bagagerummet och mötte upp med Jen och sedan Patou, som hämtade oss! Snabbt hem, lämna smutskläder, packa väskan, äta några vindruvor och sedan iväg igen! Patou den ängeln skjutsade mig till Lugrin där vi mötte upp med en dotter till en vän till Peders familj! Jag hoppade in i hennes bil och så började färden! Första biten var dock kort, stannade till hemma hos henne och hämtade hennes pojkvän och laddade upp med lite ost innan bilfärden!
Musiksnack, musiklyssande! (på vägen hem ska jag skriva ner!) jag har hittat fiin fiin musik!
På en parkering stannade vi och sedan kom en svart peugeot  inrullandes! Där satt min broder! Efter en bamsekram så hoppade jag in i bilen och vi körde mot vesoul! 1,5 timme! tänk va gulliga man kan vara som bara ställer upp och skjutsar! När vi kom fram bjöds det på pumpasoppa och paj, som mättade en skrikande mage!
Nu är det lördag. självklart vaknade jag tidigt. 8... min fina bror ligger och sover djupt i sin säng.
Hemma i Sverige är det tryffeltävling idag och jag önskar min mamma och Kajsa STORT LYCKA TILL!
En fin dag önskar jag er!

Lyckligtjej93!

Mellanlandar i några timmar hos min värdfamilj, för lunch och för att vila! underbart så här på en onsdag!

"Så var man tillbaka på internatet, Lausanne blinkar vackert på andra sidan. Även fast jag snörvlar som aldrig förr är jag glad! Avslutade nämligen precis ett damtal med min älskade broder! Ser verkligen fram emot att åka till honom i helgen! Imorse var det kallt, sådär kallt att det blev ånga när man pratade!
Underförsta timmen hade jag franska lektion med mig själv. Det blir färre och färre ord understrukna i boken. Vilket förvånar mig! På matten var jag lite smått oförberedd, trodde jag. Läxan som var till idag hade ingen klarat. Så vi fick lite mera hjälp med programmeringen och jag klarade sedan uppgiften! :)
Engelskan var ett lika stort skämt som vanligt! Jag kan svaret, räcker upp handen. Min lärare kolla på mig; "Yes, Johanna I know you know the answer but let's see if the rest of the class can answer it!" *kollar surt på klassen* Vilket slutar med att jag inte får svara i alla fall! haha
På den obligatoriska pluggtiden efter jag gjort engelskan och i alla fall kollat på matten så somnade jag i min bok! FINT! Rödögd gick jag och åt med Linda och c/O
Efteråt, när jag och alla andra skulle hämta våra väskor från bagagerummet. Så kommer en kille fram till mig och frågar (nästan utan brytning) vad jag heter, och hur jag mår! PÅ SVENSKA! haha varför han kan lite och förstår ganska mycket Svenska vet jag inte, men detta ska undersökas!"

"Johanna blir sjuk, på franska!
Förra veckan satt alla och snöt sig på lektionerna, nu är jag en av dem! Fick efter 2.5 km avbryta löpningen och fick en sockerbit av min lärare! Inga kindpussar idag! vilket fick mig att inse hur många jag kindpussar varje dag! GOOD! Resten av dagen var helt ok! Efter ett stopp med Linda på Casio och införskaffandet av cashewnötter!Så var dagen räddad!"

Men sen kommer det bästa!!! Jag gick väldigt trött och la mig halv 10 och somnade på fläcken! I sömnen störde jag mig på ett ljud.. som jag uppfattade som en mobil. Det visade sig vara brandalarmet!
Ingen av tjejerna i mitt rum verkade bry sig om att väcka mig, så jag vaknar av att nattansvarige ruskar på mig och frågar vad jag gör där! (sover kanske?!) Jag sätter mig upp, kolla på de andras sängar, märker att de är tomma, sen går nattvakten ut genom dörren, kollar tillbaka och säger till mig att det är över och att jag kan sova igen. Sen kom Linda helt orolig in på mitt rum och förklarar för mig att det var brandövning och att hon hade varit orolig som tusan!

Härligt att tjejerna i mitt rum inte väckte mig! HAHA nu kan jag säga att jag sovit under en brandövning...
Om det känns bra? nej, inte riktigt!


Nu börjar min lektion om en timme, franska i 2 timmar! Jag har ätit en god lunch och massor med vindruvor, samt sovit i solen i en halvtimme! Jag känner mig otroligt laddad!

Imorgon är det höst enligt min värdmamma, men idag skiner solen och det känns mer som sommar än som höst! När jag frågade varför det blev höst imorgon så kollade hon på mig och sa att det blev höst imorgon! Inte har väl vi något datum för när hösten kommer?! haha, det har de här! Gotta love FRANCE1! <3

Nu är det 2 dagar kvar i skolan, sen är det helg, Vesoul och Peder!

Puss och kram, skumbanan!

Yttligare en dag är slut, yttligare en helg är slut!

Imorgon är det skola igen.
Helgen har varit fin! God och fin! Har en väldigt mysig värdfamilj, som tar hand om mig!

Imorgon är det som sagt skola. Veckan kommer nog bli en lång igen... Men helgen som kommer kommer spenderas hos min älskade broder i vesoul! Ser verkligen fram emot det!
Ikväll har jag pratat med min bror Fredrik, Mamma<3 och Min fiiina, älskade vän mimmi! <3

Mamma berättade för mig att hon skrivit ut min blogg till mormor! Som gillade den starkt! Motivationen är nu på topp att verkligen skriva denna blogg året ut!

Flygfamiljen verkar ha haft det bra på Vängsö! Trots regn och rusk! Vilket gör att jag kan sova gott inatt!

Bisous på er dom kollar på valvakan! Bisous på er andra också!
Ha en underbar vecka! så hörs vi igen till helgen!

<3

Visst är träningsvärk den bästa värken!?

Efter en härlig timme i gymmet med min värdmamma ska jag nu försöka ta tag i läxorna... I alla fall matten!
Puss på fina människor!

Mmm... Tiramisu!






Jen's Bithdaycake, kan ha varit bland det godaste jag ätit någongång! Hemmagjod Tiramisu, himmelskt god!
Åter igen, STORT GRATTIS till JEN!
Som gillade sin födelsedags present! 3 månader spotify premium!

Nu ska det nog sovas här nere i Baguette land, imorgon ska springas många varv på le stad'!

Bisous!

Så var det Lördag igen. Veckan har varit lång, väldigt lång...

"Oj(ja, ni vet vilket!) Det är måndag, klckan är kvart över nio. Svenskan Johanna ligger i sin säng, Nyduschad i sin YP-tröja och det är dags för henne att sova. Benen värker efter helgens löpturer. Imorgon väntar yttligare löpning. Dagen har förövrigt varit bra, tröttsam och lång, men bra." Det är faktiskt helt sjukt att man kan bli så trött! klockan 9 har kvällen i sverige knappt börjat. Här är dock dagen slut!

""Fin rumpa fasta lår, när vi upp för backen går." Efter en orolig natt och fransk frukost gick (besteg) jag och min klasskompis Charlotte backarna upp till stadion. Märkligt att jag fick mer flås av det än själva gympan ;) 2,5 km blev det... sprang för långt, förstod inte att jag skulle sluta springa när min lärare blåste i pipan... (franska liksom) Jag och några klasskompisar besökte konditorn på vägen ner mot parken bredvid skolan. "venu Johanna! Nous allons goûter de l'eau" vilket jag trodde betydde; "kom johanna, vi ska smaka på vattnet" jag följde med dom. Hade dock inte som plan att smaka på vattnet, genevsjön liksom... men när de tog av sig skorna och stoppa ner tårna, så förstod jag att det var känna på vattnet som vi skulle göra! och jag doppade för första gången ner min hand i genevsjön! vilket kändes ganska stort! Engelskan... Killarna i klassen ställde på stapplande engelska frågor till mig. Jag svarade, men använde nog lite för krångliga ord... för dom kollade på mig som frågetecken, allihop! Åter igen en lång dag. Dags att sova." och så klart var klockan innan 10! haha

"Up's and down's och onsdagsdepression. Dagen började helt okej. Fick dock min första fråga i skolan... vilken jag så klart inte kunda svara på. Men i alla fall! Och lektionen efter, på kemin, så hade jag mitt första (oförberedda) prov i den franka skolan! uträkningarna gick nog bra, men de skriftliga...
Sedan var det håla... i 5 timmar. Till en början är det helt okej.. men sen sitter bara folket och pratar... på samma plats... när man inte förstår är inte det så himla kul. Tror att det var då, som onsdags depressionen kom, men efter 3 timmar så gick jag till Evian. Kollade på de stängda affärerna. Och gick sen till kyrkan, tände ett ljus och grät en skvätt. Det är jobbigt när man inte kan vara sig själv... För det är jag som ska leva med mig, resten av livet! När tårarna var torkade så gick jag till turist infomationen, skulle fråga om det möjligtvis fanns ett it-café i staden. Så visade det sig att de hade en dator, som jag fick låna gratis i 30 minuter! Väl tillbaka i skolan var det franska. 2 timmar. jag höll på att somna väldigt många gånger! När den äntligen var slut så var dagen slut. och innan middagen pratade jag med mamma. vilket var underbart! och allt kändes mycket bättre!"
Hata onsdagar! Nu har jag dock förklarat det för min värdmamma som snabbt svarade att hon skulle kolla sitt schema. Så nu kommer jag på onsdagar åka med Jen hem, äta lunch vila lite och sen åka tillbaka till skolan! Man måste verkligen berätta när det är bra och när det är dåligt! Dom är verkligen helt underbara!

"Det är slut på torsdag, vilket betyder att det imorgon blir helg! Log dagen igenom! Mötte upp Jen under lunchen och vi gick in till Evian och åt lunch! Efter lunchen fick jag tillbaka gårdagens prov. 5/10 rätt! och jag var faktiskt inte sämst i klassen! :D vilket fick mig att le, ännu mer!"

Gårdagen var lång. Skolan var långtråkig, så mycke skrivande att jag fick kramp i handen. Sista lektionen var dock helt okej! Halva klassen... och det kändes som dagis! hade biologi, vi ritade av stenar och kollade på sismografer på datorer! alla var Fredags trötta och jag skrattade med och åt några killar i klassen, börjar faktiskt bli en av dem nu! Vilket känns lite coolt! När skolan äntligen var slut, mötte Patou upp på skolans parkering. Vi studsade hemma. Och på bordet låg ett packet och väntade på mig. innehållande, en FFK-nytt, en scout mag, en ELLE, linser, massa papper som det stod viktiga saker på och 2 påsar bilar! tack mamma! <3 Därefter åkte jag och Patou vidare till farbror doktor för ett godkännande att jag kan vara med på idrotten, efter skolan! Han var snäll, jag behövde inte betala! Frisk och kry! tack för det! Meningen var sedan att det skulle bli en tidig kväll. men läsandes i ELLE och sedan pratande med Peder på skype gjorde det till en mycket sen kväll... släckte lampan efter 11...
Men det var fint att prata med peder! Om en vecka är jag i vesoul och träffar honom! :D

Idag är det lördag, men ingen vanlig lördag, för det är min värdsyster Jen's födelsedag! Dock sjunger man inte, med tårta på sängen. Så jag fick gå upp när jag ville, halv 9, som vanligt! ^^ Säga grattis på Jen och sedan äta frukost. Därefter blev det en mil på cykel, 2 km, på löpbandet och lite sånna där övningar som Patou lärde mig! Härligt som tusan! Speciellt Duschen efteråt! På med klänning och strumpbyxor, för det är ingen vanlig lördag! Åkte med Patou när hon skulle handla och vi släppte på vägen av Jullian, brodern hos frissan. Nu är det strax dags för tårta. Och Jen ska få sin present! Kan dock inte säga vad det är, för jag vet att hon copy-pastar in min min blogg i google translate och läser den! haha
Hoppas i alla fall att hon blir glad!

Nu är min ff, flygfamilj på Vängsö, känns konstigt att inte vara där med dom. Men av hela mitt hjärta är jag där! Hoppas i alla fall att ni har det bästast. Kan ju inte bli något annat med så fina människor som ni! krama alla från mig! Ni vet att jag älskar er!

Oj, det blev ett såntdär långt inlägg igen!

Bisous!

Alla dessa "man" som direkt kan bytas ut till JAG

Att man kan känna sig så otroligt lycklig
Att man kan känna sig så otroligt utanför
Att man kan bli så underbart behandlad
Att man kan känna sig så otroligt ledsen
Att man kan känna sig som en av dom
Att man kan känna sig som utomjording
Att man kan känna sig så otroligt hemma
Att man kan bli så otroligt trött
Att man kan göra en grej som denna

Det är för mig obegripligt
Jag gör det här nu och jag ska göra det fullt ut!
På med leendet och på't igen!
Man blir inte gladare av att gråta!

Skriver mer imorgon, om hur veckan varit! nu ska här sovas, imorgon är det min systers födelsedag!

Bisous!

Over and out for this weekend!

Nu är helgen slut och yttligare en vecka ska spenderas i den franska skolan, wish me luck!
Fin helg det här! som avslutades med lite svampplockning! lövli!

Ja... hörs på fredag, eller lördag, eller söndag! Jen's bithday next weekend! :)

Ja, går och lägger mig varje kväll innan 10.. tänk att man kan bli så trött!

Puss på er, ni som läser min blogg! jag gillar er! jag svamlar...

Godnatt!

Fransmän gillar inte bara ahlgrens bilar, utan även köttbullar, med potatis, lingonsylt, sås och pressgurka, à la Johanna!

Idag är en sådär fin dag, inte riktigt lika solig som igår, (igår var det nämligen inte ett moln på himlen) men på många sätt mycke ljusare än igår!

Av någon konstig anledning vaknar jag varje morgon när jag är hos familjen, 08.30. Kan inte somna om... Då är det ju liksom ingen idé att ligga kvar och dra! upp och hoppa!

Efter en stärkande frukost åkte jag och min värdmamma Patou, inte till stadion som det var tänkt från början... utan till vattnet, för att språnga längs med sjön!
Mon dieu! Så vackert det var! 9 km sprangs med ett stort leende på läpparna, musik i öronen och jag njöt så otroligt mycket! Det är så vackert förstår ni!!!
-
Efter en dusch, har jag nu lagat köttbullar med; potatis, sås, lingonsylt och pressgurka till min kära famille d'acceuil! Det tog en stund och dom kollade lite märkligt på mig när jag rullade alla köttbullarna... så mycket jobb... (tyckte de, först) men sen förstod de! John, provade en när jag tog kort, busted! och sen så bara log han! he loved it! :) När jag visat dem hur man åt. Och de tog den första tuggan. Åhh det spred sig liksom en lycklig känsla inom mig, för deras ansikten bara log! Som några jag känner brukar säga: tur att öronen sitter där dom sitter, annars hade leendet gått runt hela huvudet!
-
Inte en liten smula av köttbullarna fanns kvar, inte en droppe sås, inte en enda liten gurkskiva! Les petits cochons sont pleins! Men när skålen med Ahlgrens bilar kom på bordet så tog det inte många minuter innan den var tömd! haha!
-
Snart ska vi ut i det vackra vädret och plocka svamp! Gotta love FRANCE! <3

Tack mamma för att jag får göra detta! <3








Bisous!

Långt inlägg... om en lång vecka!

Back from the french school!
En vecka har gått! En vecka, i den franska skolan. Det är tokigt!

Veckan har varit lång! I måndags när jag klev upp var det med skräckblandad förtjusning. Ville, samtidigt inte. märklig känsla, när man känner dubbelt liksom! Det blev en fin dag! Några tjejer i klassen tog mig under sina vingar och det var jätte trevligt! Trevliga människor! och jag är lycklig! Hade första franska engelska lektionen... vilket skämt! det är (var) som min engelska, i 6.an... mycket spännande! utdrag ur dagboken "internatet är inte lika hemskt som sist. nya rumskamrater(asnice(!))" Sov gott. vaknade bara några gånger och var förvirrad över vart jag var! haha

Tisdagen kan beskrivas som en regnig dag. "Idag såg man inte andra sidan, det kändes som ett typiskt dåligt tecken när jag gick upp imorse. Dagen började dessutom med idrott, vilket i vanliga fall inte är så dumt men... för det första var det bip-test, på franska. Men sen! De duschar inte efter idrotten i Frankrike! USCH!" Det är en märklig sak... haha
Det är tur att man kan skriva av anteckningar, för POOF! I frankrike dikterar man, typ allt! vilket är lite svårt för mig! Som tur e kan man skriva av anteckningar! Sov hela natten. 10 timmar... men var fortfarande lika trött när jag vakna...

Men det är bara på't igen! fötterna på durken och med huvudet före ut mot en annan dag!
Inte vilken dag som helst, visade det sig! Fick ett panikartat SMS från Jen att vi var tvugna att ses. Mötte henne innan lektionerna började... När hon tog upp ett paket ur väskan... då kände jag på mig att det skulle bli en bra dag! "Jag öppnade paketet. Bilar, Ahlgrens bilar och brio var det som fångade min blick. och satte dessutom ett stort leende på mina läppar. Ett leende som inte försvann på hela dagen! That totally made my day!" Paket från min bror! fint! Solen sprack upp strax efter och ja... det var en fin dag! älskade att vi på kemilektionen också avslutade första kapitlet i kemi, utan att ens ha öppnat boken!
Under min 5 timmar långa håla, spenderades 3 av dom med folk från klassen... men när dom hade spanska, så gick jag till "stan" och spatserade runt. Köpte lite vykort, skrev vykort och la dem på lådan!
inskaffade lite nödproviant till internatet... när maten inte är så aptitlig! På onsdagar är det om helg, fast på internatet... ingen obligatorisk pluggtid, så jag och en vän från internatet satt nere vi sjön och pratade, lyssnade på musik och checkade in utsikten! När jag plockade upp bil-påsen ur min väska så gick den sönder. så jag kunde smaka på en. I sverige äter jag väldigt sällan bilar, men faaan va gott det var! sparade dock de flesta! som ska bli efterrätt till den svenska aftonen imorgon (söndag) FIN DAG!

Torsdagen var en såndär konstig dag... den kändes otroligt lång... men det var den inte! men efter två timmar med franska på förmiddagen så kanske det är förklarligt... Men en trevlig dag! fransyskorna är trevliga!

Gårdagen, fredagen var som jag vet inte vad... FIN!
Jen hjälpte mig första timmen med att sluta min italienska... kom på att det är dumt att dra in ett fjärde språk i ett redan förvirrat huvud, med tre språk! sen tog vi en kopp kaffe på cafét bredvid skolan! mm! inte som Desco's cappucino... men det får duga! Dagen var sedan lång... mycke diktering och många lektioner... Det kändes så underbart när vi satt på bussen, jag och Jen. till ma famille d'acueille!
Ensamna hemma var jag och Jen. God middag! inte riktigt som på skolan, vilken föresten inte smakar så gott alla gånger... de har en förmåga att göra så att allt förutom brödet, osten, frukten,yoghurten och kanske salladen smakar blää! och det tycker alla! haha

Lördagmorgonen börjades med 5,6km på löpbandet, följt av en massa sit up's och sånt! så skönt!
Efter duschen kollade jag in lite läxor... klarade av att göra en, av 6? men det är framsteg, tro mig!
Därefter en shoppingtur med Patou för att inhandla det som behövs till köttbullarna, med lingonsylt, potatis och pressgurka imorgon! Det ska bli gott och härligt att laga lite mat!
Pratade med min vän Ingela, blev så glad att efter en minut så frågade John, min värpappa, väldigt orolig om allt var bra?! och visade med händerna. tårar.... Det var bara lyckotårar som föll när man får prata med en fin vän! se en fin vän och kramas via webcam!
Patou hade franskalektion med mig idag... känns verkligen som att jag inte kan någonting... men sen så frågade hon mig en massa med frågor och jag kunde svara på dem alla!!! :D coolt!
Nu har vi ätit middag.. Pumpasoppa, som var så otroligt god! <3

Imorgon ska vi till stadion i Evian och springa! :D WIIE!

Jag har på så många sätt haft en underbar vecka, inte längtat hem ett dugg... men idag så... ja... just nu önskar jag att jag var i sverige... av flera anledningar!



 

Bisous!


Tidig morgon inför en lång vecka!

Gick upp 10 i 6...
Nu väntar en vecka i skolan... första riktiga veckan!
Läskigt, men samtidigt roligt!
Hörs om en vecka, när jag har internet igen!

Really liked my dream last night...

Bisous!

Solbränd, nyduschad och lycklig!

Bara bilder.






up's and down's!

Haha, jag skrattar åt mig själv...
Läste det inlägget från igår som inte blev publicerat... jag lät så negativ och eländig och det var väl så jag kände... efter en dag i den franska skolan, fattade nada... Men jag menar, livet har sina motgångar, jag om någon vet det... Det finns alltid nya stigar att vandra, vägen är aldrig rak! Så igår var i alla fall en svacka, samtidigt som det var riktigt awesome! ups and downs! Jag menar det är läskigt att bo på internat, man känner sig som en dandit som sitter inne på heltid! Men det var så sjukt spännande, vääldigt nervöst, när jag gick till mitt klassrum. Rättare sagt blev eskorterad... Stod i kö till klassrummet.

Alla kollade på mig som ett ufo. De fattade ingenting, vem var jag att stå i deras kö liksom! Jag kände mig som en utomjording, som verkligen inte skulle vara där... Sen kom vi in i klassrummet och min mentor roppade upp allas namn, även mitt! efter mitt namn sa hon något på franska till klassen, vilket jag tror var, hon är en svenska, henne får ni vara snälla emot! med ganska djup röst... haha jag satt där vid en egen bänk... Och alla stirrade och nickade lydigt! Sen gick hon igenom scheman, lärare, allt! jag fattade ingenting... hahaha, väldigt späännande grej!

Mellan "klasstimmen" och matten hann jag med att träffa han som är den ansvariga på skolan för mitt utbyte, filosofi läraren. Han kunde 2 ord, Hej och Tack. Så klart med rolig brytning! Sen stirrade han djupt in i mina ögon och sa att om det är några som helst problem, med någonting, så ville han veta! Det kändes bra! När jag kom till matten, så pratade några snälla tjejer med mig och jag satt bredvid dem på matten. Jag skrev av vad dom skrev. För även om jag fattade siffrorna, X-axel, Y-axeln, så var all text där emellan helt oförståbar! haha

Kim visade mig vart jag skulle hämta mina böcker och hon åt sedan lunch med mig. Även fast jag kände mig som en outsider i deras gäng, så var det skönt att sitta med några!

HAHA! efter lunchen var det Kemi och biologi! Kemin var som matten. förstod grunämnena och uträkningarna. men texten. POOF! Men Biologin, HAHA, vilket skämt! Jag fattade absolut naaada! Jag tycker så synnd om Kim, tjejen i min klass, för hon kommer sitta bredvid mig hela året... Dom hade något konstigt program på datorn... Men jag log, såg söt ut och slrev av hennes anteckningar!

Åhh det var så skönt när vi sluta, mitt huvud kändes verkligen som om det skulle sprängas, har aldrig haft så ont i huvudet, någonsin!
När Jen kom, var det som att prata Svenka, fast vi prata engelska, så otrologt skönt! Fick reflektera min dag och det var underbart! Jag somnade vid 10, var så sjukt trött!

Imorse, haha, Patou, min värdmamma väckte mig. Jag hade haft en dröm(på svenska) och det första som kom ur min mun va HEJ! och sen kom jag på att hon inte pratar svenska. vilket jag också sa, på svenska!

Efter en stärkande frukost begav jag, mamman, pappan och halvbrodern ut till bilen för en färd närmare bergen! Vi vandrade sedan iväg, för att sedemera bedstiga ett berg, en alp! Det var så vackert! Tror dock att min kameras batteri inte riktigt klarar höga höjder. För när vi kom över 2000 m.ö.h så doh den... fast det var fulladdat batteri...

Jag skulle kunna prata i timmar om hur vackert det var, för jag är i extas, via Lac vert, har bestigit en alp, Les hossettes, 2250 M.öh!

Trött och solbränd, men i extas ska jag nu gå och borsta tänderna, för att kunna sova ut imorgon!

God natt världen, tack för att du finns!

Bon nuit!

Jag är så sjukt nervös!

Pratar med Josefin på skype, hon lugnar ner mig, så ortoligt skönt att prata svenska! :)
Underbara människa! som är nanny i England, snacka om queens english!! haha <3

Om 45 minuter är jag på internatet... crazy...

fingrarna skakar...

Ciao!

Septemder=höst?

Det är den 1:a september idag, betyder det då att det har gått och blivit höst?

Jag tror inte det, för jag hade på mig mina sandaler när jag gick på stan i grannbyn till Evian, Thonon les bains.
De sista grejerna inför skolan införskaffades, dessutom en fransk klassiker, på franska!!!! jag hoppas att jag kommer kunna förstå det som står i den, någon dag!
Maccarons blev det, så vackra, så goda, helt enkelt undebara! love them!



Imorgon blir första dagen på skolan, inte första dagen i skolan, men första natten på internatet. That's weird!! På fredag börjar skolan, i Frankrike, den FRANSKA skolan!!! mon dieu! C'est dur!

Under veckorna kommer det inte komma några inlägg, tror jag eftersom jag inte kommer ha med min dator till internatet!

Well, well.. innan jag ska somna ska jag skriva några vykort och läsa någon sida i min franska klassiker!

So long, Salut!

RSS 2.0