Det blir franska skolan till hösten! Jag har nu fått bekräftelse, så det blir skolbyte till hösten! Comme ça je peux parler français tous les jours! :)


Solen skiner och solklanningen ar pa!

Ar verkligen hur taggad som helst infor lovet, for jag ser fram emot allt som kommer handa, men jag trivs sa bra, sa jag skulle kunnat stanna precis dar jag ar just nu.
Fast om drygt en vecka traffar jag min mamma och en av mina broder, fint sim snus!
Kan tyvarr inte langa upp nagon bild, for jag sitter i CDI men det ar vackert som aldrig forr!
Nu ska jag lasa lite Voltaire innan Franskan ;)

PUSS

Tant pis pour moi! pas de comp' de course aujourd'hui...

OJ naj men hejhoppsan!
Så var det söndag igen och vecka 14 går till historien, med fina minnen till samlingen.

Imåndags fyllde min mamma år och för första gången i mitt liv grattade jag inte henne med frukost på sängen och en grattiskram. Kändes lite konstigt, som om man gått och blivit en såndär upptagen unge? Eller så har man flyttat utomlands. Var sjukt pepp när jag gick till bussen i måndags morse, med marimekko converse och blå hängselkjol i morgonsolens strålar. Så kommer man till skolan, där folk står och omfamnar varandra i tårar. Fick reda på senare att en kille i trean avlidit i en mopedolycka under helgen. Kände inte honom innnan, men nu, efter alla historier, så känns det som en bekant. Folk klädda i svart, med tårar rinnandes ner för kinderna, hela skolan i chock, alla ställde vi oss frågan, tänk om det var jag? tänk om det var någon av mina vänner? Det är saker som händer på TV, inte hemma i mitt kvarter. Med detta ständigt i tankarna, blev måndagen en bra med nedstämd dag, jag hade dock väldigt ont i min käke så magen skrek efter mat, men käken gjorde det smått omöjligt att äta. Som efter varje helg var det underbart att komma upp på rummet, eller rättare sagt, snedda över till andra sidan korridoren på internatet. Vi hade deep talk, med allt som händer i Cote d'Ivoire. Och fick inside information från Linda.

Natten till tisdagen var ganska så sömnlös, eftersom min käke gjorde så jävulusiskt ont. Så direkt efter frukost gick jag till sjuksköterskan för att få någonting för att stilla smärtan. Hon gav mig piller och en påse med iskall gel som jag hade mot käken. Jag stannade där tills klockan 9. Hon var hur gullig som helst och visade in mig till "vilorummet" och sa att jag kunde stanna så länge jag ville. Jag hade dock en liten projektredovisning att göra och var tvungen att gå igenom det sista med min grupp. Men sjuksköterskan sa att de kunde komma till sjukstugan så att vi kunde plugga samtidigt som jag hade isen mot käken. 09.05 stod vi utanför salen och väntade på de lärare som skulle lyssna på vår presentation. Jag var lugn till precis innan vi började prata, men de andra två... stressade smått ur utanför ;) Presentationsdelen gick finnemang, de skrattade lite åt mina "komiska delar" när jag berättade om missförstånd från de första månsderna. Sen kom dock frågedelen. huuufffpufhhhh... Det ställdes verkligen frågor om allting. "johanna, skulle ni vilja förklara hur det går till när man gör en GMO förändring på ADN-membranet i cellen?" Jo visst! Försökte förklara, men hade igentligen ingen aning om hur det går till i själva labbprocessen. Vilket inte de andra hade heller... Men vi får se hur det går! När vi blev utsläppta från salen var vi varmare än någonsin... och det tog ett tag innan vi lugnade ner oss, för vi kände oss verkligen sämst i hela världen! Efter en biologilektion var skoldagen slut, klockan 11. Jag gick till skolsyster, för min käke gjorde fortfarande förfärligt ont. Hon tyckte att jag skulle gå till läkaren, så jag kunde få något lindrande. Men hans mottagning öppnade först 16.30... så däremellan satt jag på Brummels och drack varm mjölk med honung och läste Micromegas. Läkarbesöket varade inte ens 5 minuter, det är en uppsvullnad, kommer lägga sig om en vecka. Gav mig ett recept på något franskt piller och tog 23 euro i betalt. Tack och Adieu monsieur! Men pillrenrna har gjort att jag kan äta igen! :)

Onsdagen var solig och fin, men väldans kall. Jag trodde att det skulle bli sådär varmt som det varit de andra dagarna när solen skinit, så jag satte på mig shorts, men shi fick jag för det! för det var iskallt och gåshuden hoppade fram allt för ofta. Bestämde till frukosten att jag skulle äta lunch med Linda i stan. Innan lunch, innan jag slutade fick jag tillbaka mitt kemiprov från förra veckan, jag trodde att det gått bra, 14 av 20, helt okej! "bon travail" Och jag nästan dansade fram till stan med Linda.
Vi tog varsin baguette och satte oss på trappan på torget, snackade en massa skit och hade det hurmysigt som helst i solen, trots att jag frös! Till efterrätt gick vi till glassbaren med hemmagjord glass och bara njöt. Runt 12 gick hon tillbaka till skolan eftersom hon hade lektioner, själv gick jag till Brummel's för att möta upp Svenskan Jane. Tog en kaffe medans jag väntade och pratade med mamma på skype. När Jane sedan kom visade det sig att på andra sidan av rummet satt Carl, en svensk som också jobbar på ett hotell i stan. Så jag spenderade eftermiddagen med att tjöta med dem. Engelska/Svenska och Franska blandades villt då det var en vietnamesisk kille och två fransmän. Hade en riktigt fin eftermiddag, tänk att man kan hitta trevliga svenskar, i Evian!
När jag kom tillbaka till skolan så var jag för första gången sedan i januari inte sugen på att springa, så jag klättrade istället med Morgane och Linda. Det är sjukt kul, men jag måste öva lite teknik, för mina armar var helt slut efter passet.

Torsdagen var min mest plannerade dag. När vi slutade klockan 12 följde jag med min klasskompis Charlotte till St.Gingolph. Vi åt lunch hemma hos hennes mormor, som bor på andra sidan gatan från hennes hus, efter en stund kom också hennes moster in för att hälsa på den "exotiska människan", (eller för att plannera inför en kommande fest). Vi åt kycklinggryta med ris och sallad. Rysligt gott! Till efterrätt åt vi jordgubbar med glass och grädde... himmelskt gott och hur trevligt som helst. När vi var fullstoppade med mat fick jag en rundvandring i släktens alla hem, innan vi prommenerade ner till byn för an rundvandring längs vattnet och längs gränsen. Berättade för Charlotte att jag aldrig spelat tennis, så när vi kom tillbaka fick jag låna idrottskläder och tennisracket inför min första tennis runda. Det var svårt! Men jag gillade det dock skarpt! När vi spelade övade CHarlotte sin engelska "can you repeat please" upprepades ofta i början, men byttes sedan ut till andra meningar. När klockan var lite efter dem blev jag tillbaka skjussad till skolan för att sitta en kort stund på pluggtiden. För att sedan äta tidigare pga kvällens teater. Vi var fem styckna från internatet som skulle se på Maison de Bernarda Alba. kändes konstigt att vara nästan ensam i hela matsalen! Mötte upp med mina klasskompisar innan vi tog bussen till Thonon för årets sista teater. När de rivit av våra biljetter blev vi uppledda på scen för att på bänkar sätta oss framför en mindre scen. För att få extra "clos" känsla.... Men pjäsen var verkligen super! bättre än vad jag föreställt mig! Med underbar sceneografi där rollerna endast var en överkropp långa. med mini bröst och stora ärmar som täckte de böjda armarna. LOVED IT!

Vilket peppade upp mig inför fredagen. Som trots solen var väldigt långdragen och tröttsam. När jag kom hem till värdfamiljen så var jag verkligen inställd på att sova. Så efter soppa och ett litet samtal med mor min så styrde jag riktningen emot sängen! För att sedan på lördag morgon vakna runt 6. Vad detta är för fassoner undrar jag? sjusovaren försvann eller? Lite långdraget var det dock eftersom morgonen var så frostig att jag väntade ända till klockan 10 innan jag gav mig iväg på löparturen. Tog dessutom en långärmad tröja för att jag inte skulle frysa, dumma jag, var hur varm som helst under hela turen... Tant pis! Spenderade eftermiddagen i solen, mest pluggandes, men även en stund i solstolen ;)

Imorse blev det en tidig avfärd, systra mi sprang sitt första löplopp som jag skulle ha sprungit om jag haft ett läkarcertifikat... 6 km som hon tog sig i mål på 40 minuter! Duktiga hon! :) Det var sjukt svårt att se alla värma upp i sina minishorts utan att vara en del av dem! ... nästa gång! Min löprunda blev dekalerad till efter lunchen. Sprang min vanliga runda, 12 km och hade det inte varit för att det var lite varmt, så hade jag sprungit den två gånger! ;) Eller not! haha!

Nu väntar en vecka skola innan det är dags för påsklov! Det blir en resa till Paris för att träffa lite svenskar och möta upp mamma som kommer med tåg från köpenhamn. För att sedan fortsätta dit vinden bär! Jag tror detta blir en fin vecka! Puss och kram och önskar dig/er en solig vecka!

Min mamma fyller år idag! GRATTIS! <3<3

rödlätt om nosen och axlarna, brun i övrigt!
Solen ha skinit som aldrig förr denna vecka, våren kom och blev sommar! Magnolior som blommar,
flickor i kjolar och klänningar, pojkar med shorts och bara överkroppar. Ja, sommar!

Vädret har som sagt varit underbart och mycket tid har spenderats utomhus. I alla fall efter onsdagen.
I måndags regnade, vilket inte gjorde någonting för det är dagen då jag har flest skoltimmar. Lackade dock ur på min engelsklärare, som helt utan anledning sänkte ned min klasskompis efter sin redovisning.
Så när timmen var över gick jag och pratade med henne och sa att jag inte tyckte att det var OK.
Tror inte att hon gillade det, men man gör bara inte så!

I tisdags lyckades mitt lag riktigt bra med volleyn, snygga formationer även när läraren tittade.
Börjar tycka att volleyboll är helt okej numer, när jag faktiskt kan spela lite...
På min extra timme med franska gick jag igenom lite grammatiska fel på min franska inlämning, vilket uppskattades mycket.
Löjligt att man kan hitta så mycket fel, bara man läser texten högt... Inlämningen blev i alla fall 7 sidor och jag var hyfsat nöjd med resultatet, förutom min slutsats.

I onsdags tog jag på mig sommarklänning och sandaler, fit for kemiprov! som jag tror att jag kan ha lyckats riktigt bra på, men vi får se vilket betyg det ger!
Under fem timmar satt jag tillsammans med vänner ute i solen och snackade en massa skit!
Fem timmar var lååååååång tid i höstas, nu passerar de som en kvart.
Franska lektionen som denna vecka var mer en filosofilektion, eftersom vi läser Micromegas.
Sjukt bra bok, med intressanta perspektiv på storleks skillnader, bakgrund m.m....

Stack ut på löprundan efteråt och jag gillade den bättre när jag var själv som sprang i början på Januari.
Nu är det hur mycket folk som helst som vill profitera det vackra vädret. Även fast jag sprang i linne och shorts så var det super varmt!
I april... hur kommer det då bli med löpningen i juli? ...
När solen går ner skiner jurabergen upp av reflektionerna från sjön, fint.
I torsdags hade jag en eftermiddag för mig själv i Evian, åt glass, skrev kort, läste bok, satt på en bänk och sola och kände mig sommrig i min klänning.
pratade med en och annan främling och bara gick runt och myste. För att sedan komma tillbaka till skolan för att köra skiten ur mig på fitnessen. lövli!
Torsdagar sover jag riktigt bra på för då är kroppen slutkörd och väskan är packad för helg.

Jag ska prova på rodd! Vid lunchen i fredags så åt jag med min halvengelska kompis som är 10.onde bäst i rodd i Frankrike!!!
och hon lovade mig att jag ska få följa med och prova på rodd, antingen nu på torsdag, eller nästa vecka.
Det är min senaste dröm nämligen, för när de glider fram på sjön så ser det så otoligt vackert ut, plus att man tränar hela kroppen!Blev sjukt glad när hon föreslog det! Och jag blev ännu gladare, för på fysiken så hade vi första manipulationen inom optik. Och jag är typ förälskad i detta ämne! Visst har jag alltid varit faschinerad hos optikern, men jag kände verkligen att detta är något för mig! Så hittar jag inget annat att göra så blir jag nog optiker! Satt och skrev ned allt som läraren sa, svarade på alla hans frågor, jag satt som ett barn på julafton. Och det var verkligen en underbar eftermiddag ända tills på bussen då jag fick sjukt ont i min käke... som följde mig hela helgen... När jag kom hem så väntade dock ett paket... min mamma är världens bästa! marimekko<3Converse LOVE IT! lila, blå, oranga, mååånga färger! helt underbara skor! tack bästa mamma! <3 Åt en fantastisk god middag med familjen med solen som strålade in genom de öppna fönstrerna. Mysipys dag! Precis innan vi gick till bussen insåg vi också att min engelska lärare inte är i skolan nästa vecka! OM vi gillart'!

Lördags frukosten var lite torftig, klarade inte av att tugga brödet, så det blev en yoghurt innan en underbar löprunda uppe på platån. hittade en ny väg som förlängde min vanliga runda med någon kilometer, som var hur vacker som helst och väldigt lättsprungen.Jag har verkligen blivit helt beroende av löpning, kilometer efter kilometer! Men jag måste ju träna inför mitt halvmarathon också!När jag kom hem från turen så var det snabbt in i duschen och in i bilen, lunch upp på berget. Shorts linne och vandringskängor. Patou hade dock väldigt ont i hälsenan så vi gick inte upp på någon topp, utan "bara" på sidan. Det är dock bestämt att innan jag åkter så ska vi upp på Dent doche 2222 möh :) Looking forward to it!
Fint var det dock, med alla blommor i olika färger och former! Med berg och lite snö... I love it here!
När vi kom hem var vi alla tre lite lätt röa om axlarna och trötta av solen. Så jag och päronen somnade i varsin solstol i eftermiddagssolen i någon timme :)

Imorse så blev det yttligar utvidgning av löprundan, det var bara det att jag råkade ta lite fel väg och hamnade i en uppförsbacke à la montange... MEd stenar och rötter så löpturen avslutades med rejäl klättring uppåt! ^^
Päronen drog i väg för att terrängcykla så jag åt lunch själv med systern. puré och fläskkotklett. puren gick jättebra att äta, fläskkotkletten var jag dock tvungen att skära i minimalistiska bitar för att jag skulle kunna tugga.
Dumma dumma käke! Till nästa vecka har förutom min projektarbetesredovisning inte en enda läxa. Så jag låg ute och solade hela eftermiddagen som om jag var på semester! Konstigt det där att det kan vara nästan 30 grader i APRIL! Men jag klagar inte, är snart brunare än vad jag var i augusti förra året!

Veckan som väntar är nog den slappaste på länge, slutar 11 på tisdag, 10.30 onsdag och 12 torsdag. inga läxor och förhoppningsvis fint väder! :) På torsdagkväll blir det dessutom teater, Maison de Bernarda Alba.
Älskade boken, så jag hoppas att teatern kommer vara bra!

önskar er en fin fin vecka!

bisou! <3

je me suis baigné dans le lac et j'ai fait bronzé à Larringes!

Donc dimanche est bientôt histoire et lundi present, j'aime? oui, car j'aimes bien d'être au lycée!

Så var det söndag igen, veckan som gick har provresulaten varit fina. 7/10 på kemin vilket känns underbart kan jag tala om! För varje prov som är över "godkänt" så stärks självförtroendet nåt så otroligt, så att man kan ta emot nedgångarna. Veckans höjdpunkt var torsdagen då jag gick till Evian för att köpa födelsedagspresent till min vän Linda. Handlade ett armband i en liten butik på gånggatan men en väldigt trevlig dam som jag pratade med i minst en halvtimme. Pratade vitt och brett. När jag var på väg att gå så frågade hon vart jag kom ifrån och då blev jag kvar en stund till, för att förklara^^

En klasskompis till mig berättade för någon vecka sen att det var en svenska som jobbade i ett galleri på gånggatan. Och i torsdags gick jag in för att se om det stämde. När jag kom in pratade kvinnan med en äldre dam, så jag gick runt och kollade på målningarna. när damen gått där ifrån frågade den svenska kvinnan, på svenska om jag var svensk. Det blonda håret och min kånken avslöjade mig! Hon var dock uppvuxen i Evian och pratade nästan flytande svenska, men när svenskan inte räckte till så pratade vi lite på franska;) Väldigt trevlig kvinna och jag hade stannat längre, men jag var tvungen att köpa tårta till födelsedagsbarnet! Vi lurade henne totalt, jag "var tvungen att plugga inför mitt matteprov" Morgane "var tvungen att göra sin historia inlämning" så Vi gick till pluggrummet på vår våning och dukade upp med tårta, godis och paket :)
Innan vi lurade in henne i rummet så såg vi på fyrverkerier som de sköt precis bredvid skolan. 10 minuter av olika färger, former och läten. Värsta presenten! :) Innan vi sen gick och firade. Hur mysigt som helst!

Linda och Morgane var hur gulliga som helst i onsdags, de var jätte hemliga och när vi satte oss i pluggrummet så plockar de fram ett kakpaket, gallettes suedois aka. havrekakor, sååååå gott! nomnom!

I fredags efter ett misslyckat matteprov satte jag och ex-antal tjejer från min klass sikte mot sjön för att ta årets första dopp. Det var verkligen sjukt kallt. Men jag doppade mig i alla fall, inget skämta migaprilo!

Halvmaran känns inte så långt borta nu... efter gårdagens nästan 18 km så känns det inte längre som ett omöjligt mål! Eftersom det var över 25 grader ute så både åt och pluggade jag utomhus. Så nu har håret blivit blondare och resten brunare, tänk så fräsch man kan känna sig ;)


bild från solen^^

Nu är väntar en vecka med flera inlämningar och prov, wiiie! Love it! take care sweethearts!

bisou<3

RSS 2.0