Fredag, geologiutflyckt, paketöppning, pumpasoppa och helg!

Så var det äntligen fredag! Denna vecka har gått fort, även fast det på håltimmarna känns som en evighet!

När jag kom tillbaka till skolan i onsdags för mina 2 timmar franska, kom min fransklärare, M. Hominal (som förövrigt "niar" mig) den briljanta iden om att jag, muntligt ska presentera en svensk bok! efter lite tänkande kom jag och tänka på Dr. Glas. Vilket jag också sa till honom, som ni ska köpa, läsa och ge boken till mig! för att jag sedan ska kunna presentera den! :) Under lektionen fyllde ett härligt muller upp den tunga luften i klassrummet. Ett stridsplan, typ, franskt, passerade i härlig fart! Min fransklärare böjde lite på benen, la händerna på huvudet och sa glatt, schweizarna anfaller! Dom har ju humor!?
När lektionen var slut så gick jag med kameran i högsta hugg till Evian och Casino, för att köpa lite snask tills idag! Det blev lite bilder... (i slutet) hösten har kommit och det är verkligen vackert!
När jag kom tillbaka till skolan så satt Linda och en annan tjej (som jag har tappat namnet på) ute på en av bänkarna på skolgården och spelade gitarr och sjöng vackert! Från och med nästa vecka kommer jag vara med i sjung och spel klubben! happieface!
Efter middagen och efter det att jag gjort den fantastiska engelska läxan "who are the caracters presented in the scene" Jag tror att det ska stå HOW i början? Och pratade sedan en stund med min finfina broder! Tänk att vi gör detta!

Torsdagen började inte så bra… 04.50 började brandalarmet låta jag vaknade dock denna gång och drog snabbt på mig mjukisbyxorna, skorna och jackan. Tog mobilen och halsduken i handen och sprang ut till de andra. Ner för alla trappor och ner till den nedersta delen av skolan för att sitta i ett klassrum i 45 minuter innan vi fick gå upp på rummet igen. Något i köket hade fått brandlarmet att gå igång… efteråt kunde jag inte riktigt somna om, så när alarmet ringde var det inte så välkommet! Förmiddagen var rätt lugn, 2 timmar franska och sedan lunch. Vidrig lunch men efteråt så satt vi i solen nere vid sjön och bara chilla galet! Min skola är tydligen topp 2 på vackraste skolan i hela Frankrike! Men det är verkligen vackert! På TPE’n (projektarbete) så ballade inte bara jag ur, utan hela min grupp, hela min klass! Jag satt och ritade vackra små bilder på olika typer av gödningsmedel, och de läste om dem! Fair? ;) De sista 30 minuterna var galna… Min klass… hoppade runt, lekte apor and good knows what… men kul hade vi!

På tordagar har jag nu mera FITNESS varje vecka istället för den obligatoriska pluggtimmen! Och det är riktigt nice! Går med tre styckna från min klass och nu har jag även börjat bekanta mig med några andra! J Efter middagen så satt jag och pratade med Morgane om familjesituationer och relationer i övrigt! Det var härligt, för jag förstod allt och vi hade verkligen deeptalk, på FRANSKA!!

.

Idag, fredag har jag varit på geologi utflykt med skolan. Kollat på stenar, plockat stenar och slagit sönder stenar!

Vi klev på bussen 08.30 utanför skolan och åkte genom ett disigt Frankrike. Har verkligen kommit på att jag vill bara åka runt i frankrike med hela familjen på hösten, som vi gjorde när jag var liten! Läste ut min bok… ”A place called here” skriven av Cecilia Ahern riktigt bra! Även fast jag blir otroligt tom när jag har läst ut en bok så bli jag samtidigt otroligt varm! En till bok i samlingen, en till väldiktad bok, fylld med vackra meningar!

Det var verkligen sådär höst disigt hela bussresan, förutom när vi kom upp på berget, där själva exkursionen höll hus! Där var en fin liten sjö och ja, det var riktigt vackert! Jag som var i gruppen ”mouflon” gick runt med min härliga SVT lärare runt foten av toppen och checkade in lite stenar! Med andra ord hugga i berget med hammare, lägga i påse och skriva lite om stenen!

När vi hittat alla våra sorter så tog vi oss tillbaka till bussarna för att äta våran picknick! Jag, som intern fick en lunch som inte var så värst upphetsande… Men de andra, WOW! För det första hade alla varsin sandwich storlek stor med härliga pålägg, sedan en påse chips, kakor, godis, läsk och allt annat! Men det var inte så att de hade några utav allt… utan oftast ett helt paket! Haha! Des gourmandes!

Efter lunch gjorde vi lite sammanställning som vi sedan fortsatte med när vi kom tillbaka till skolan. Vi hade drygt en timme i skolan innan vi sluta, då vi gjorde det sista innan vår eskursionsrapport var klar, lite skillnad från METG!

Bussen hem, via våra grannar korna! Väl hemma möttes jag som varje fredag av mina värdföräldrar! Vad vill du ha och dricka? Något att äta kanske? Söta människor!

När jag kom upp på rummet, eller när jag öppnade dörren, så låg inte bara lite rena kläder, utan även ett paket, ett paket till mig, från Sverige, från min älskade namne, Johanna wi! <3 innehållande ett alldeles för vackert kort och tre påsar godis. Tack underbara människa!

Nu har jag ätit/druckit en kopp med pumpa soppa, sett sista timmen på första gudfader filmen!

Det är helg, och ja… imorgon blir det nog en tur i gymmet, sen finns det inga spikade planer, vi får se vad detta land erbjuder!

 

Det här med att lära fransmän prata svenska, under veckan fick jag frågan, hur mycket kostar du?

Om du orkat läsa hela vägen, Bisous!

Linda!

på översta våningen, det fönstret med persiennen uppe lite, det är mitt rum!

matsalen

Min säng längst till höger!

Morgane!

rummet

<3



Kommentarer
Postat av: Johanna Wi

Kära namne <3 Du är så bäst! Först hade jag tänkt skicka lite svensk marabou, men sen insåg jag att det nog inte håller sig helt så bra, och att ni nog har godare choklad där du är ;-) Så det fick bli ett litet svenskt urval! Saknar dig galet <3<3<3<3<3

2010-10-09 @ 13:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0